Vesti
25.09.2019. 12:11
Tanjug

VUČIĆ S RIKEROM I PALMEROM: Spremni smo za dijalog posle ukidanja taksi

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se u utorak u Njujorku sa zvaničnicima američkog Stejt departmenta - v. d. pomoćnikom državnog sekretara Filipom Rikerom i specijalnim izaslanikom za Zapadni Balkan Metjuom Palmerom.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
PREDSEDNISTVO SRBIJE

Kako se navodi u saopštenju iz kabineta predsednik Republike, sagovornici su konstatovali da su Srbija i SAD intenzivirale politički dijalog i ekonomsku saradnju.

Povezane vesti - Vučić: Merkelova insistira na razgovoru o Kosovu "do rešenja"

Oni su razgovorali i o mogućnosti da se otkloni prepreka za nastavak dijaloga Beograda i Prištine. Predsednik Vučić je rekao da je Srbija spremna da se vrati dijalogu po ukidanju taksi na srpsku robu, jer se iskreno zalaže za postizanje stvarnog i održivog kompromisa u rešavanju pitanja Kosova i Metohije.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
PREDSEDNISTVO SRBIJE

"Taj kompromis bi morao da uzme u obzir i poštuje interese tamošnjih Srba, kao i očuvanje državnih i nacionalnih interesa Srbije", naglasio je predsednik Vučić.

Predsednik Srbije i zvaničnici SAD su razgovarali i o situaciji na Zapadnom Balkanu i saglasili se da su mir i stabilnost od suštinske važnosti za politički i ekonomski napredak, kao i evropski put celog regiona, dodaje se u saopštenju.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
9°C
20.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve