Vesti
08.05.2019. 16:21
R. E.

Vučić i ambasadori Kvinte i EU: Srbija da pokaže uzdržanost

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Ambasadori zemalja Kvinte i EU pozvali su predsednika Srbije Aleksandra Vučića na uzdržanost i nastavak ozbiljnog i odgovornog rešavanja problema u regionu u cilju pune stabilizacije političkih prilika, saopšteno je iz kabineta srpskog predsednika.

Vučić je rekao da će se Srbija ponašati racionalno i ozbiljno i ponovio da će "čim Priština ukine takse, nastaviti razgovore sa kosovsko-metohijskim Albancima pod okriljem EU", dodaje se u saopštenju posle sastanka sa ambasadorima SAD, Velike Britanije, Francuske, Italije i Nemačke i šefom Delegacije EU.

https://www.instagram.com/p/BxMuk9VhZdX/?utm_source=ig_web_copy_link

Teme razgovora, kako se navodi, bile su prošlonedeljni sastanak o Zapadnom Balkanu u Berlinu, susret sa visokom predstavnicom EU Federikom Mogerini, zastoj dijaloga sa Prištinom, kao i vladavina prava i medijska strategija, a "razgovor je bio otvoren, konstruktivan i sadržajan".

Vučić je rekao da se Srbija, bez svoje krivice, nalazi u teškoj poziciji i da ne razume ni uvodjenje taksi od strane Prištine, niti donošenje novih rezolucija protiv srpskog naroda.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić boraviće danas u Italiji, gde će razgovarati sa potpredsednikom italijanske vlade i ministrom unutrašnjih poslova Mateom Salvinijem.

Salvini, pa Tirana

Vučić će sa Salvinijem, kojeg vidi kao jednog od najuticajnijih političara Evrope, razgovarati o Kosovu i Metohiji. Salvini se inače zalaže za preispitivanje priznanja kosovske nezavisnosti.

Posle sastanka sa italijanskim zvaničnikom, predsednik Srbije putuje u Tiranu, gde će biti održan Samit procesa Brdo-Brioni.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
25°C
16.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve