Vesti
30.08.2019. 12:50
Tanjug

Predsednik Aleksandar Vučić

VUČIĆ SA MAJOM PAVLOVIĆ: Pomoći ćemo da se reši problem

tan2019-8-30_91436328_0_small.jpg

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je danas posle razgovora sa vlasnicom Kanala 9 Majom Pavlović da država ne može ođednom sve

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je danas posle razgovora sa vlasnicom Kanala 9 Majom Pavlović da država ne može ođednom sve da reši, ali će brzo reagovati i uključiti se u rešavanje problema.

Predsednik je zamolio Maju Pavlović da prekine štrajk glađu.

"Svestan sam da je situacija komplikovana, ali ćemo u skladu sa zakonom i uz mnogo napora pomoći da se problem reši", naveo je Vučić uz fotografiju sa sastanka sa Pavlović, koju je objavio na intagram nalogu "Budućnost Srbije".

[caption id="attachment_231967" align="alignnone" width="678"]FOTO TANJUG/ DIMITRIJE GOLL FOTO TANJUG/ DIMITRIJE GOLL[/caption]

Vučić je dodao da je saslušao i razumeo probleme sa kojima se suočava Kanal 9. Zahtevi Maje Pavlović su da se izmene propisi i naknade koje plaćaju regionalne televizije usklade sa njihovim prihodima.

https://www.youtube.com/watch?v=JEI7jQWwIzE

Vlasnica Kanala 9 Maja Pavlović prekinula je štrajk glađu nakon razgovora sa Vučićem. Kako je prenela novinarima, predsednik joj je dao garancije da će u narednih 10 dana kontaktirati sve ljude koji su nadležni za rešavanje njenog problema i da će doći do nekog rešenja.

Pavlović je novinarima ispred Predsedništva kazala da se juče čula i sa Veranom Matićem i da joj je on rekao da su već počeli razgovori sa organizacijom za zaštitu autorskih prava kako bi došlo do prilagođavanja ekonomskih tafira onima koji bi trebalo da ih plaćaju.

[caption id="attachment_231969" align="alignnone" width="674"]FOTO TANJUG/ ZORAN ZESTIC FOTO TANJUG/ ZORAN ZESTIC[/caption]

Ona je navela da je predsedniku rekla da se plaši da prekine šrtajk glađu i da ode u Novi Sad bez konkretnih rešenja.

"Dao mi je čvrste garanicije da će se to destiti u roku od 10 dana i, ako ne vidim pomaka, da dođem ovde i nastavim tamo gde smo stali", rekla je Pavlović.

Upitana da li to znači da prekida štrajk glađu, ona je rekla da je sa predsednikom "na kraju popila kafu" i da štrajk glađu danas prekida, jer 10 dana nije dug period da vidi da li će problem rešiti.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
4°C
17.04.2021.
Beograd

Najčitanije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve