Vesti
17.05.2024. 18:08
Beta

Sastanak u Beogradu

O čemu je Vučić razgovarao sa patrijarhom Porfirijem i Dodikom

1
Izvor: ATAIMAGES / Amir Hamzagic

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ugostio je na ručku patrijarha srpskog Porfirija, Sveti arhijerejski Sabor SPC i predsednika Republike Srpske Milorada Dodika, kojima se zahvalio na pomoći u borbi protiv usvajanja rezolucije o Srebrenici u Generalnoj skupštini UN.

Vučić je izrazio zahvalnost što se bave "nametnutom rezolucijom o Srebrenici, kao ključnim pitanjem za opstanak srpskog naroda".

"Iako smo se borili i uložili ogromnu energiju kako bismo im se suprotstavili najjače i najsnažnije moguće, bez vaše snage i podrške to ne bismo mogli", naveo je Vučić.

Nacrt Rezolucije o Međunarodnom danu promišljanja i sećanja na genocid u Srebrenici uvršten je u dnevni red 82. Plenarne sednice GS UN pod tačkom Kultura mira 23. maja. Rezoluciju, kojom se osuđuju negiranje genocida i veličanje ratnih zločinaca, predložile su Nemačka i Ruanda, a među sponzorima je više od 30 država, uključujući zemlje Kvinte.

Vučić je napisao i da je srpski narod na Kosovu izložen "brutalnom progonu koji se neće lako zaustaviti".

"Svakim danom na različite načine pokušavaju ne samo iz duše i srca, već i fizički da nam u potpunosti odvoje Kosovo i Metohiju. Suprotstavićemo se svim političkim sredstvima i činiti sve za naš narod na Kosovu i Metohiji i naravno nikada nećemo pristati na nezavisno Kosovo", naveo je Vučić.

Dodao je da je "jedina pozitivna stvar u nelakim vremenima da se Srbija i Srpska ekonomski razvijaju dobro i da ide bolje od očekivanog, imajući u vidu situaciju u svetu".

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
28°C
23.07.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

OI 2024

Vidi sve

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Euro 2024

Vidi sve