Vesti
11.06.2021. 13:15
Tanjug

"Hitno da se nađu krivci"

Vučić se oglasio povodom pretnji Borisu Tadiću

Boris Tadić, 11. 6. 2021.
Izvor: EPA / KOCA SULEJMANOVIC

Povodom vesti da je bivši predsednik Srbije Boris Tadić dobio pretnje smrću, oglasio se sadašnji predsednik Aleksandar Vučić. U izjavi za Tanjug on je rekao da je "Srbija zemlja u kojoj moraju da se poštuju zakoni, ali i demokratske slobode".

Alekandar Vučić je naglasio da su grafiti mržnje i pretnje upućene bivšem predsedniku Srbije i predsedniku SDS Borisu Tadiću apsolutno nedopustive.

Zatražio je od nadležnih državnih organa da u najkraćem mogućem roku pronađu lice, ili lica, koja su u ispisivanju tih grafita učestvovala.

"Srbija je zemlja u kojoj niko ne sme ni da strada, ni da ispašta zbog toga što ima drugačiji politički stav, ili mišljenje i po tom pitanju ne sme i ne može da postoji bilo kakvo 'ali'", poručio je on.

Lideru Socijal-demokratske stranke upućene su pretnje ispisane na grafitima, na zidovima u beogradskim naseljima Dorćol i Vračar. Na grafitim piše: "Smrt Borisu Tadiću".

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

"Isus mrzi Srbe" na crkvi u Prištini
crkva, pop, krst, sveštenik

Grafiti mržnje

11.06.2021. 09:05

"Isus mrzi Srbe" na crkvi u Prištini

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju izjavio je, povodom grafita "Isus mrzi Srbe" na Crkvi Hrista Spasa u Prištini, da su na poruke mira odgovor grafiti mržnje.
Close
Vremenska prognoza
broken clouds
12°C
25.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve