Vesti
05.11.2022. 12:43

Predsednik Srbije

Vučić se sastao sa ambasadorima Kine i Rusije

Aleksandar Vučić
Izvor: EPA / DIMITRIJE GOLL

Sednica Vlade na kojoj je predsednik Srbije Aleksandar Vučić podneo izveštaj o razgovorima sa predstavnicima Srba sa Kosova, završena je oko 11 časova bez zvaničnih obraćanja.

Vučić je posle sednice, koja je bila zatvorena za javnost, objavio na Instagramu da Srbija ne odustaje od "odgovorne politike mira i stabilnosti".

"Hvala vam na pozivu i što ste mi pružili priliku da vas obavestim o situaciji u kojoj se Srbija nalazi", napisao je Vučić.

Vanredna sednica Vlade Srbija održana je posle najava Srba sa Kosova da će napustiti kosovske institucije zbog poslednjih odluka Vlade Aljbina Kurtija poput one o smeni komandira policije za region Sever, Nenada Đurića

Osim ministara, sednici održanoj u Palati Srbija u Beogradu prisustvovali su, po navodima medija, i direktori javnih preduzeća među kojima Jelena Trivan iz Službenog glasnika i Zoran Drobnjak iz Puteva Srbije. 

Posle sednice Vlade, Vučić se sastao sa ambasadorima Kine i Rusije, Čen Bo i Aleksandrom Bocan Harčenkom. 

"Obavestio sam ambasadorku Kine o situaciji na Kosovu i Metohiji i poziciju naše zemlje. Uprkos svim izazovima, Srbija nastavlja da vodi odgovornu politiku mira i stabilnosti, ostaje posvećena poštovanju međunarodnog prava i punoj primeni do sada postignutih sporazuma", napisao je Vučić na Instagramu posle sastanka sa ambasadorkom Kine. 
 

Sastancima sa ambasadorima te zemlje i Rusije prisustvovao je i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić. 

Kako je ranije najavljeno, predsednik Srbije će se u 13 časova sastati sa patrijarhom SPC Porfirijem u zgradi Patrijaršije u Beogradu. 

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Close
Vremenska prognoza
clear sky
19°C
02.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve