Vesti
03.06.2019. 15:35
Tanjug

VUČIĆ SA ŠEFOM DUME Volodin: Treba da snose odgovornost oni koji ne poštuju Rezoluciju 1244

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se u Beogradu sa predsednikom Državne dume Federalne skupštine Ruske Federacije, Vjačeslavom Volodinom i to prilikom mu se zahvalio na čvrstoj i doslednoj podršci Rusije teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije i naporima da pitanje KiM bude rešeno mirnim i diplomatskim sredstvima, putem dijaloga.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
TANJUG/ DRAGAN KUJUNDZIC

Vučić je, takođe, izrazio zahvalnost na podršci i pravovremenoj i odlučnoj osudi ponovnog upada jedinica "kosovskih specijalnih snaga" na sever KiM i brutalnog privođenja Srba, čiji je cilj bio zaplašivanje srpskog naroda na KiM, saopšteno je iz Predsedništva Srbije.

Vučić je upoznao predsednika Državne dume Volodina sa problemima u dijalogu sa Prištinom, kao i o tome da prištinska strana još uvek nije ispunila jedini uslov iz Briselskog sporazuma, a to je formiranje Zajednice srpskih opština.

https://twitter.com/predsednikrs/status/1135541606709379074

Predsednik Vučić je izrazio žaljenje što je, prilikom brutalnog hapšenja od strane "kosovskih specijalnih jedinica", povređen i ruski državljanin, pripadnik misije UNMIK-a.

Volodin: Sumnja u sposobnost EU da posreduje u dijalogu>
Volodin je ranije sa predsednicom Skupštine Srbije Majom Gojković položio vence na Groblje oslobodiocima Beograda i kod Spomenika crvenoarmejcu, a potom se i obratio poslanicima na posebnoj sednici Skupštine Srbije. On je tokom obraćanja u Skupštini Srbije poručio da treba da snosi odgovornost svako ko ne poštuje rezoluciju SB UN 1244.

"Odsustvo jasne reakcije EU na provokacije Kosova izaziva sumnju da je EU sposobna da bude posrednik u dijalogu između Beograda i Prištine. Smatramo da sve strane treba da poštuju Rezoluciju 1244. A one koje je ne poštuju treba da snose odgovornost", rekao je Volodin.

Volodin je istakao da interesi suverene Srbije treba da se uzimaju u obzir u punom obimu u skladu sa međunarodnim pravom.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
FOTO TANJUG/ DRAGAN KUJUNDZIC

Volodin predvodi delegaciju Državne dume Federalne skupštine Ruske Federacije koja boravi u poseti Srbiji, povodom četvrte sednice Komisije za saradnju Narodne skupštine Srbije i Državne Dume Ruske Federacije.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
FOTO TANJUG/ DRAGAN KUJUNDZIC

Prethodni sastanak interparlamentarne komisije o saradnji održan je u Moskvi oktobra prošle godine, a tada se Maja Gojković obratila poslanicima Dume i poručila im da je saradnja dve zemlje značajna i uspešna i istakla potrebu razvoja bilateralne saradnje u svim obiostrano korisnim oblastima, piše ruska agencija Tass.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
14°C
25.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve