Vesti
23.03.2021. 14:33
Tanjug

VUČIĆ: Sledeće godine gradnja autoputa Beograd-Zrenjanin

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je danas da će sledeće godine početi da se gradi i autoput od Beograda do Zrenjanina i pozvao Kineze da se pripreme za taj projekat.

Vučić je tokom obilaska radova na izgradnji brze saobraćajnice Iverak - Lajkovac, u razgovoru sa predstavnicima kompanije Čajna Šandong, kazao da će vrlo brzo biti pripremljen projekat za autoput do Zrenjanina.

"Tim autoputem bismo uvezali celu Bačku i Banat", naglasio je Vučić dodajući da će država biti spremna za razgovore sa kineskim izvođačem do kraja godine, a da bi već u 2022. mogli da krenu radovi.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
FOTO TANJUG/ RADE PRELIC /bs

Vučić je pozvao kompaniju Čajna Šandong da se pripreme na vreme i da ukoliko dobiju posao izgade taj autoput najbrše do sada, odnosno da imaju još veći broj ljudi i mašina na gradilištu.

Vučić je podsetio da je planirano da se izgadi autoput od Beogada do Zrenjanina, Fruškogorski koridor od Rume do Novog Sada, kao i deonica od Novog Sada do Zrenjanina.

Vučić je naglasio da je izgradnja autoputeva u tom delu Srbije veoma važna, kao i da kineska kompanija Linglong realizuje veliku investiciju u Zrenjaninu, gde će uložiti 900 miliona dolara.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
scattered clouds
12°C
24.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve