Vesti
24.07.2019. 13:24
Tanjug

Vučić: Smederevo je moja ljubav i moj posao, a nije morala da bude i Si Đinpingova

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Početak izgradnje novog postrojenja Aglomeracije kompanije "Hbis grupe Srbija" u Železari Smederevo, u vrednosti od 120 miliona dolara, značajna je investicija, izjavio je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić na ceremoniji polaganja kamena temeljca i zahvalio kinskim prijateljima na ulaganju u železaru.

"Za mene je ovo veliki dan. Investiciju vrednu 120 miliona dolara nismo mogli da obezbedimo jer je to ogroman novac koji sada imamo pošto smo našli najbolje i najveće prijatelje", naglasio je Vučić.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
FOTO TANJUG/ DRAGAN KUJUNDZIC

Podsetio je da je predsednik Kine Si Ðinping bio u Železari oduševljen gostoprimostovm i srdačnošću radnika. Vučić navodi da u Železari radi više od 5.000 ljudi i da je u poslednjih godinu dana 269 mladih dobilo posao, a da je 501 čovek sa ugovora na određeno prešao na neodređeno vreme.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
FOTO TANJUG/ DRAGAN KUJUNDZIC

"Sve to govori o posvećenost Hbisa i Kine i Si Ðinpinga da Železara uspe. Znate da uslovi za poslovanje železare nisu laki, i zbog sistema kvota iz EU. Ništa od toga ne bi mogli da izdržimo da nemamo posvecnenolst kinskog rukovodstva i prijatelja".

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
FOTO TANJUG/ DRAGAN KUJUNDZIC

"Smederevo je moja ljubav i moj posao, ali to nije morala da bude ljubav i posao Si Ðinpinga", rekao je Vučić još jednom zahvalivši kineskom predsedniku na svemu što je učinio.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
scattered clouds
11°C
16.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve