VUČIĆ: Spreman sam da govorim o Kosovu u parlamentu

VUČIĆ: Spreman sam da govorim o Kosovu u parlamentu

(BETAPHOTO/MILOS MISKOV/DS)


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je spreman da govori pred Narodnom skupštinom o Kosovu “odmah, odnosno u narednih nekoliko dana, ukoliko za to postoji mogućnost”.

On je gostujući u jutarnjem Dnevniku RTS rekao o izjavama kosovskih zvaničnika i o donošenju “Rezolucije o genocidu Srbije na Kosovu”, da veruje da, nažalost, “začarani krug na Kosovu i Metohiji” nije zatvoren.

Povodom izjava Kadri Veseljija da je “Niš stari srpski grad nekada bio nastanjen mnogobrojnim Albancima” za koje tvrdi da su ih Srbi proterali, kao i to da su “naši stari Prištinci došli iz niške zone, posebno iz okoline Kuršumlije”, predsednik Srbije ja rekao da bi “voleo da dođe u Niš i Kuršumliju, da vidi kako to izgleda i kako će to da mu uspe”.

Vučić je kazao da će na sve te provokacije Prištine, Srbija “reagovati uzdržano i smireno” da ne izgubimo kredibilitet u međunarodnoj zajednici, ali i da će “zaštiti svoj narod”. Dodao je On je dodao da će Srbija na odluke Prištine reagovati i donošenjem nekih opštih akata u Skupštini kao i donošenjem podzakonskih akata u Vladi.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar