Vesti
28.03.2023. 13:33
Beta

Predsednik Srbije

Vučić: "Srbija će imati rekordno velike rezerve gasa"

1
Izvor: BETAPHOTO / MILOS MISKOV

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je danas da će Srbija za narednu zimu imati zalihe od oko 700 miliona kubnih metara gasa ali da je pitanje da li će i ta količina biti dovoljna.

"Hoće li to biti dovoljno? Nikada niste sigurni. Jer kada dođu hladni dani troši se i do 16 miliona kubnih metara dnevno", rekao je Vučić nakon sastanka sa grčkom predsednicom Katerinom Sakelaropulu u Beogradu.
 

On je dodao da Srbija trenutno ima 520 miliona kubnih metara rezervi gasa, ali da to može dodatno da raste zbog kapaciteta u skladištu Banatski dvor, kao i zbog dogovora sa Mađarskom i skladišta u toj zemlji koje je Srbija iznajmila.

Vučić je rekao da je sa sagovornicom pričao i o lakšem pristupu gasnom terminalu u Aleksandropolisu nakon što Srbija i Bugarska budu izgradili interkonektor.

"Od septembra ćemo posle 41 godine imati prvi put i izgrađen jedan veliki energetski objekat - Termoelektrana 3 u Kostolcu. To će nam pomoći u stabilnijem snabdevanju strujom", rekao je on.

Govoreći o ratu u Ukrajini, Vučić je izrazio nadu da će veliki lideri biti dovoljno odgovorni da smire situaciju bez naglašenih posledica za Evropu.

"Dok se to ne desi, ostaću pomalo uplašen i trudiću se da sačuvamo mir u našoj luci i malom srpskom brodu koji će nastaviti da plovi ka Evropi", rekao je on.
 

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Kini neće manjkati gasa, velika svakodnevna isporuka iz Rusije
Gas

Pao dogovor u Moskvi

21.03.2023. 12:09

Kini neće manjkati gasa, velika svakodnevna isporuka iz Rusije

Ruski gigant Gasprom najavio je dnevne isporuke gasa Kini putem gasovoda "Sibirska sila" koji prolazi kroz ruski Daleki istok ka severoistoku Kine.
Close
Vremenska prognoza
broken clouds
10°C
24.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve