Vučić: Srbija četiri puta brže ekonomski napreduje od zemalja Evrope

Vučić: Srbija četiri puta brže ekonomski napreduje od zemalja Evrope

FOTO TANJUG / ZORAN ZESTIC


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da Srbija četiri puta brže ekonomski napreduje od zemalja Evrope.

“Po proceni Međunarodnog monetarnog fonda, ekonomije zemalja Evropske unije beležiće rast od 1 odsto, dok će ekonomija Srbije rasti četiri odsto”, kazao je Vučić za televiziju Pink.

Vučić je rekao da političari u Srbiji ne razumeju budžet nedavno usvojen za 2020. godinu i da je Srbija nedavno prevazišla bruto-domaći proizvod Jugoslavije iz 1989. godine.

FOTO TANJUG / ZORAN ZESTIC

FOTO TANJUG / ZORAN ZESTIC

Predsednik je dodao da je stopa nezaposlenosti mladih u Srbiji 24 odsto, ali da Evropa “grabi” mlade iz Srbije.

“U Evropi je trka za ljudima, a ne za teritoriju kako to neki misle u Srbiji i regionu”, kaže Vučić.

1 comment

Dodajte komentar
  1. 1
    Mučenik

    Gospodin ΛV izjavo je da Srbija četiri puta brže ekonomski napreduje od zemalja Evrope, relativno da, a realno daleko od toga. Naime, bruto domaći proizvod po glavi stanovnika EU u je 30.000 evra, dok je u Srbiji ta suma 5.600 evra, 5,3 puta manje od proseka. Sa porastom BDP od 1%po glavi stanovnika u EU biće30.300 evra, a u Srbiji BDP sa porastom od 4% BDP iznosiće 5.824 evra. Šta ima od porasta BDP za 4% prosečni stanovnik u Srbiji (5.824 evra) u odnosu na porat BDP u EU za 1% (30.300 evra) ili u kešu niže za 5,2 puta manje para i pored 3 puta većeg procentualnog porasta BDP. To su te naše laži, prevare i nebuloze. Da bi stigli EU po iznosu BDP po stanovniku trebaće nam 100 godina, pod uslovom da BDP u EU raste malo ili uopšte. To je ta istina od koje naši političari beže.

+ Ostavite komentar