VUČIĆ: Srbija spremna da gradi aerodrom kod Trebinja

VUČIĆ: Srbija spremna da gradi aerodrom kod Trebinja

FOTO TANJUG/ ANDRIJA VUKELIC/ nr


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić preneo je danas, nakon razgovora sa predstavnicima RS u Banjaluci, da se izašlo sa idejom i da je Srbija zainteresovana da počne razgovore sa vladom RS o izgradnji aerodroma u Hercegovni.

“Spremni smo da uložimo značajan novac, da zaposlimo ljude u RS i već od ponedeljka, naša delegacija je spremna da ide u misiju u Trebinje, kojom brizinom i po kom modelu, koncesionom ili nekom drugom, na 30-35 godina Srbija može da izgradi taj aerodrom”, rekao je Vučić novinarima.

FOTO TANJUG/ ANDRIJA VUKELIC/ nr

FOTO TANJUG/ ANDRIJA VUKELIC/ nr

Taj aerodrom nalazio bi se između Trebinja, Bileće i Gacka.

“Želimo da izgradimo kompeleks aredroma i da upravljamo njime. Tu profita nema, ali je od izuzetnog značaja i za Srbiju i za RS. Od strateškog značaja”, rekao je Vučić.

Dodao je da su mu i predstavnici MTU, nemačke kompanije koja počinje gradnju fabrike motora u Staroj Pazovi, preneli da je to jedini biznis koji ima posao za 60 godina.

“Zato je važno da gradimo aerodrome bliže, da i Trebinje, Hercegovinu stavimo bliže u mrežu. Mnogo je potrebno do Trebinja, a to je najlepši srpski grad i važno je da pomognemo ljudima u Hercegovini. To je važno i za Srbiju i za RS”, rekao je Vučić.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar