VUČIĆ: Sutra stiže još pola miliona kineskih vakcina

VUČIĆ: Sutra stiže još pola miliona kineskih vakcina

FOTO TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC/ mn


Sutra posle podne ili uveče u Srbiju stiže još 500.000 doza kineske vakcine “Sinofarm”, najavio je danas predsednik Aleksandar Vučić.

Takođe, on je saopštio da je obezbeđeno da 15. i 22. februara stigne ukupno još 88.000 doza Fajzera, u prvom navratu 42.000 i u drugom 46.000.

Do 20. februara u Srbiju stiže i 125.000 – 150.000 vakcina AstraZeneka, za šta je potpisan ugovor, naveo je Vučić i podsedio da je jutros u Srbiju već stiglo dodatnih 50.000 prve doza ruske vakcine, dok će druge doze stići kroz 15 dana.

“Do kraja februara imaćemo ukupno dva miliona doza vakcina, kojima će biti vakcinisano miliona građana”, naglasio je Vučić i dodao da to govori o velikom radu i trudu svih koji su u tom procesu učestovali.

FOTO TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC/ mn

FOTO TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC/ mn

Vučić je rekao da je najvažnija vest za građane upravo to kako i na koji način se nabavljaju vakcine, jer vakcina znači napredak ekonomije i budućnost.

“Idemo na dalju masovnu vakcinaciju ljudi. A, tek revakcinacija garantuje da nećete imati najteže posledice”, rekao je Vučić.

On je zahvalio predsedniku Kine Si Ðinpingu, i predsedniku Rusije Vladimiru Putinu na svoj podršci i pomoći koju su pružili kao prijatelji Srbije.

Vučić je istakao i da je ponosan na sve rezultate koje je Srbija ostvarila u procesu vakcinacije.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar