Vesti
23.07.2020. 13:39
Tanjug

VUČIĆ: Svi hoće nezavisno Kosovo, manevarski prostor manji

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je svejedno da li razgovaramo sa Albancima ili predstavnicima EU ili Amerike, jer svi oni isto misle i žele nezavisno Kosovo u okvirima današnjeg, kako su ga Albanci proklamovali.

"Nemojte u to da imate nikave sumnje, Svi hoće da Srbija prizna nezavisnost, a ako ne odemo na razgovore, gotovi smo, u nekom momentu će nas pritisnuti", rekao je sinoć Vučić na RTS govoreći o nastavku dijaloga sa Prištinom.

On je dodao i da nikada nije potcenjivao kosovske Albance i da je uvek govorio da su razgovori teški.

Dodao je i da mi na pregovore ne idemo sa trikovima, niti se suprostavljamo samo Albancima, već i onima koji ih podržavaju, te je svejedno sa kim se razgovara, jer svi zastupaju isti stav.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
. EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Kaže i da smo koristili manevarski prostor osam godina, ali da će nam ga sada skraćivati.

"Praviće u Bujanovcu jedinstvenu lokalnu vlast protiv Srba, a kod mene su albanski predstavnici tražili da ih integrišemo u državne organe", navodi Vučić.

Dodaje da se tome obradovao, ali da su oni potom otišli u Albaniju, gde su im rekli da formiraju vlast bez 42 odsto Srba, i da izbace SNS.

Povezane vesti - Show must go on

"Rasturite Srbe na lokalnom nivou, a zato tražite sa jedan posto u Beogradu učesće na centralnom nivou. Malo je čudna ta teorija", ukazuje Vučić.

Objašnjava da oni žele da mogu u jednom trenutku da nas ucenjuju različitim pritiscima, do podizanja štrajkova i govoriće za Bujanovac i Preševo, jer u Medveđi živi 300 Albanaca, a ne 4.000, kako su lagali decenijama.

Sa druge strane, pojavljuju se pritisci u Pazaru, Tutinu i Sjenici, napominje, iako, kako ističe, nijedna vlast od 1945. do 2012. nije uradila za taj deo Srbije koliko vlast od 2012. godine.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
FOTO TANJUG / DRAGAN KUJUNDZIC/ an

"To dobri i pošteni Srbi i Bošnjaci znaju, ali će nas politički ekstremisti optuživti uvek kada pomazemo RS, iako je to nasa obaveza i nase pravo, kao sto ja njima kazem dovedite lekare iz BiH, radite sta hocete, ali nemojte da nas optužujete za Pazar", poručuje Vučić i ponavlja da se u Pazaru gradi bolnica, kao klinički centar, u koju će biti uloženo između 30 i 35 miliona evra.

"SAD nisu napustile pregovore o KiM, očekujem nalet"

Sjedinjene Američke Države nisu napustile pregovore o Kosovu, istakao je Vučić i dodaje da očekuje još snažniji nalet Amerikanaca po tom pitanju.

"Nije, nema nikakve sumnje", rekao je Vučić upitan da li je Amerika napustila pregovore o Kosovu.

Kaže da očekuje još snažniji nalet Amerikanaca po tom pitanju.

 

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
14°C
26.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve