Vesti
30.07.2019. 11:50
Tanjug

Vučić: Japanska "Toyo tires" stiže u Inđiju, u prvoj fazi 390 miliona evra

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Posle tri godine borbe, japanska kompanija "Tojo tajer" dolazi u Srbiju, u Inđiju, kaže predsednik Srbije Aleksandar Vučić i dodaje da će u prvoj fazi uloženo 390 miliona evra.

Vučić je rekao da je informaciju o tome da je Srbija izabrana za lokaciju na kojoj će ova fabrika investirati, dobio jutros.

"Od svih zemalja centralne, istočne i južne Evrope, u igri su ostale Poljska i Srbija. Međutim, pre nekoliko minuta sam dobio zvanično pismo od ovog značajnog japanskog investitora. Gospodin Šimizu je rekao da će "Tojo tajer", najpoznatiji proizvođač guma doći u Srbiju", rekao je Vučić.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
FOTO TANJUG / DIMITRIJE GOLL / bb

Kako je kazao, reč je o kompaniji koja proizvodi pneumatike, i koja je posle tri godine pregovora i istraživana potencijalnih tržišta izabrala našu zemlju.

Povezane vesti - Stefanović: Vučića 13 godina prisluškivali

Kako je kazao, u ovoj fabrici biće zaposleno najpre 523 ljudi, "koji će imati značajno veće plate od prosečnih u Srbiji".

Veličinu investicije ilustrovao je podatkom da je 400 miliona evra 12 do 13 odsto ukupnih investicija u Srbiji, "što je više nego što na godišnjem nivou ima Bosna i Hercegovina i značajno više od Severne Makedonije i Crne Gore".

"To je dva puta manje nego što je imala Hrvatska, kao članica EU u prošloj godini", rekao je Vučić.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
6°C
19.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve