Vučić: Japanska “Toyo tires” stiže u Inđiju, u prvoj fazi 390 miliona evra

Vučić: Japanska “Toyo tires” stiže u Inđiju, u prvoj fazi 390 miliona evra

FOTO TANJUG / DIMITRIJE GOLL / bb


Posle tri godine borbe, japanska kompanija “Tojo tajer” dolazi u Srbiju, u Inđiju, kaže predsednik Srbije Aleksandar Vučić i dodaje da će u prvoj fazi uloženo 390 miliona evra.

Vučić je rekao da je informaciju o tome da je Srbija izabrana za lokaciju na kojoj će ova fabrika investirati, dobio jutros.

“Od svih zemalja centralne, istočne i južne Evrope, u igri su ostale Poljska i Srbija. Međutim, pre nekoliko minuta sam dobio zvanično pismo od ovog značajnog japanskog investitora. Gospodin Šimizu je rekao da će “Tojo tajer”, najpoznatiji proizvođač guma doći u Srbiju”, rekao je Vučić.
 FOTO TANJUG / DIMITRIJE GOLL / bb

FOTO TANJUG / DIMITRIJE GOLL / bb

Kako je kazao, reč je o kompaniji koja proizvodi pneumatike, i koja je posle tri godine pregovora i istraživana potencijalnih tržišta izabrala našu zemlju.

Povezane vesti – Stefanović: Vučića 13 godina prisluškivali

Kako je kazao, u ovoj fabrici biće zaposleno najpre 523 ljudi, “koji će imati značajno veće plate od prosečnih u Srbiji”.

Veličinu investicije ilustrovao je podatkom da je 400 miliona evra 12 do 13 odsto ukupnih investicija u Srbiji, “što je više nego što na godišnjem nivou ima Bosna i Hercegovina i značajno više od Severne Makedonije i Crne Gore”.

“To je dva puta manje nego što je imala Hrvatska, kao članica EU u prošloj godini”, rekao je Vučić.

1 comment

Dodajte komentar
  1. 1
    janko

    Sve pakujes u Beograd i Vojvodinu, ni jedno investitora ne dovede u pomoravski okrug, kako racunas da na izborima glasaju za SNS. Kao da ne znas da ce narod iz inata glasati protiv tebe, tako si i ti dosao na vlast, narod je iz inata DS-u glasao za SNS. Mladost Jagodine masovno napusta Jagodinu i 52 sela. Po selima ostadose samo umorni starci. E moj Vucicu ako si toliki Srbin sto zbog tvojih koalicionih partnera Palme i Dacica kaznjavas narod u Jagodini. Napravi od Jagodine sepo crevo.

+ Ostavite komentar