Vesti
28.12.2020. 17:01
Tanjug

VUČIĆ: Tri cilja za 2021. godinu - mir, zdravlje i bolji standard

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Najvažniji interes Srbije u predstojećoj godini je očuvanje mira i stabilnosti, drugi najvažniji cilj je briga o zdravlju građana i pobeda nad koronavirusom, a treći - dalje poboljšanje životnog standarda, istakao je danas predsednik Aleksandar Vučić.

"Ono što je prioritetni interes Srbije u predstojećoj godini je da, uprkos teškim i složenim, i međunarodnim i regionalnim prilikama, sačuvamo u potpunosti mir i stabilnost u regionu i našoj zemlji, uz očuvanje vitalnih nacionalnih i državnih interesa", rekao je Vučić na novogodišnjoj pres konferenciji.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
FOTO TANJUG/ RADE PRELIC

Predsednik je istakao da, imajući u vidu značajno promenjene spoljnopolitičke okolnosti, kao i donekle promenjene regionale odnose, ostvarenje tog zadatka neće biti jednostavno, ali da je zajedničkim radom predsednika i vlade moguće ostvariti najbolj rezultate, sigurnost i izvesnu budućnost za građane.

Vučić je istakao da je drugi najvažniji cilj briga o zdravlju građana, kao i kako pobediti korona virus i unaprediti zdravstveni sistem.

Treć i važan cilj je dalje poboljšanje živnotnog standarda građana, kroz povećanje plata, penzija i drugih primanja, kao i kroz povećanje ulaganja u čistiji vazduh, do boljlih puteva, pruga, izgradnje sekundarne mreže gasovoda, ulaganja u energetsku efikasnoist, u snažniju vojsku i policiju..

"Naši planovi su veliki i ambiciozni", konstatovao je Vučić.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
3°C
20.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve