VUČIĆ U DAVOSU: Očekujem Grenela u Beogradu u naredne dve nedelje

VUČIĆ U DAVOSU: Očekujem Grenela u Beogradu u naredne dve nedelje

PREDSEDNISTVO SRBIJE


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić očekuje ponovnu posetu Beogradu specijalnog izaslanika Donalda Trampa za pregovore Beograda i Prištine Račarda Grenela u naredne dve sedmice.

Vučić je to reklao posle sastanka u Davosu sa savetnikom američkog predsednika za nacionalnu bezbednost Roberta O”Brajana, kojeg je, kako je preneo novinarima, zamolio za veće razumevanje za poziciju Srbije i zahvalio mu na tome što je uvek spreman da sasluša argumente srpske strane.

FOTO TANJUG/ INSTAGRAM "BUDUCNOSTSRBIJEAV"

FOTO TANJUG/ INSTAGRAM “BUDUCNOSTSRBIJEAV”

“Rekao sam da su za nas veoma važni odnosi sa SAD. Znamo koliko smo mali, i za nas je značajno da SAD pokazuje poštovanje”, rekao je Vučić.

Bio je to, kaže Vučić, otvoren i iskren razgovor:

“Imali smo dug, otvoren, iskren i veoma prijateljski razgovor. Ja sam mu rekao da smo mi jedina zemlja, i ne samo u našem regionu, već i u širem okruženju, koja je podržavala izbor Trampa i da bismo voleli da ga ugostimo, kao i samog O” Brajena. Očekujem da u naredne dve nedelje ponovo ugostim Grenela u Beogradu”, preneo je Vučić novinarima u Davosu.

AP Photo/Markus Schreiber

AP Photo/Markus Schreiber

On je dodao da su razgovarali o srpsko-američkim odnosima, te da je zamolio O” Brajena za veće razumevanje, ali i da mu se zahvalio na tome što je uvek spreman da sasluša sve što srpska strana ima da kaže.

Vučić je podsetio da je sa O’ Brajenom razgovarao i u Njujorku u septembru, kao i i da su pre nekoliko dana razgovarali telefonom o avio-liniji Beograd – Priština.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar