VUČIĆ U UN: Rešenje za KiM je da niko ne dobije sve, ali da dobije dovoljno

VUČIĆ U UN: Rešenje za KiM je da niko ne dobije sve, ali da dobije dovoljno

AP Photo/Richard Drew


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je na sednici Generalne skupštine UN u Njujorku da Srbija vodi nezavisnu spoljnu politiku i nezavisno donosi svoje odluke. Vučić je poručio da se zato “ne krijemo čak ni na ovom mestu”.

PREDSEDNISTVO SRBIJE

PREDSEDNISTVO SRBIJE

AP Photo/Richard Drew

AP Photo/Richard Drew

Vučić se na 74. zasedanju osvrnuo i na dobre odnose Srbije sa Kinom i Rusijom, ali i sve bolje odnose sa Amerikom.

Govoreći o Kosovu i Metohiji, on je rekao da smatra da je prisustvo UNMIK-a na KiM neophodno. Kazao je i da, bez obzira na sve, on veruje da je suživot Srba i Albanaca moguć.

Srpski predsednik je naveo da je Srbija uvek bila na raskršću puteva, uz napomenu da se dosta radi na infrastrukturi kako bi se region bolje povezivao.

“Upravo smo zavšili auto-put ka Severnoj Makedoniji, ka Bugarskoj, a planiramo izgradnju auto-puta ka Crnoj Gori. Za oko desetak dana Srbija počinje izgradnju auto-puta Beograd-Sarajevo, jer želimo još bolje da se povežemo sa susedima. Radimo i na unapređenju železničkog saobraćaja”, naveo je Vučić.

PREDSEDNISTVO SRBIJE

PREDSEDNISTVO SRBIJE

On je u UN rekao i da je tokom boravka u Njujorku razgovarao sa premijerima Severne Makedonije i Albanije o regionalnoj saradnji.

“Jedan od načina da se održi mir u regionu je da se uspostavi ekonomska zona na ovim prostorima” naveo je srpski predsednik.

Kazao je da Srbija poštuje sve članice UN, i da “nismo nikada tražili što nije naše, poštujemo druge i zahtevamo zahtevamo poštovanje, ponosni smo na našu slobodu i naš doprinos miru.

“Srbija je na svom evropskom putu, ali želimo intenzivnu saradnju sa zemljama regiona, sa Sjedinjenim Državama…”, istakao je Vučić, koji je govor završio rečima: “Balkan balkanskim narodima, živela Srbija”.

 

1 comment

Dodajte komentar

+ Ostavite komentar