Vesti
21.01.2022. 14:31
Tanjug

Stara Pazova-Novi Sad

Vučić u vozu: "Oborili smo rekord - 181 km na sat!"

Pruga, voz
Izvor: Shutterstock

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obišao je novu železničku stanicu Inđija, koja se rekonstruiše u okviru izgradnje brze pruge, na deonici Stara Pazova-Novi Sad.

Vučić je obišao perone, kao i staničnu zgradu, sada u potpuno novom "izdanju", a specijalnim mernim kolima "proverio" brzinu nove pruge.

"Test vožnja vozom nemačke železnice za proveru tehničke osposobljenosti prve deonice pruge Beograd - Novi Sad, za brzine do 200 km na sat. Najbrže vozom kroz Srbiju ikada! Ovo je nešto što ostaje iza nas. Mnogo sam srećan, oborili smo rekord - 181 km na sat, istorija Srbije!", napisao je Vučić na instagram profilu "Budućnostsrbije", uz snimak sa test vožnje.

Predsednik je istakao da je ovo sada samo test, a voziće se prugom i 200 kolimetara na sat.

"Sa Ðurđicom Zagorac, upravnicom stanice Inđija, obišao sam njeno staro radno mesto u potpuno novom ruhu. Ponosan na Srbiju!", napisao je Vučić uz fotografije sa moderne železničke stanice u Inđiji.

Rekonstrukcija železničke stanice Inđija, na deonici brze pruge Stara Pazova-Novi Sad počela je prošle godine.

Stanica je izgrađena davne 1883. godine i više decenija unazad nije bila rekonstruisana.

Kako je prilikom početka radova Tanjugu rekao Nenad Stanisavljević iz Infrastrukture železnice Srbije, radovima je obuhvaćena rekonstrukcija fasade, zamena stolarije i nadstrešnica, kompletna obnova enterijera, spoljno uređenje, uređenje stanicnog partera i zelenih površina i ozelenjavanje prostora oko stanice.

Pored toga, u okviru stanice, predviđena je i izrada novih signalno-sigurnosnih i telegrafsko-telefonskih objekata i uređaja.

Građevinske radove na rekonstrukciji železničke stanice u Indiji izvodi ruska kompanija RŽD International.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Važno: Železnička stanica Topčider prestaje da radi
Šine

Ako planirate putovanje

30.09.2021. 11:38

Važno: Železnička stanica Topčider prestaje da radi

Od petak 1. oktobra prestaje sa radom železnička stanica Topčider, a polasci i dolasci vozova za prevoz putnika u međunarodnom i unutrašnjem saobraćaju iz stanice Topčider, izmeštaju u stanicu Beograd Centar (Prokop), saopštila je kompanija "Srbija Voz" .
Close
Vremenska prognoza
clear sky
28°C
14.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve