Vesti
13.05.2021. 11:47
Tanjug

Novi punku u kasarni

Vučić: Utrostručen odziv za vakcinaciju

Aleksandar Vučić
Izvor: TANJUG / RADE PRELIĆ

U poslednjih šest dana došlo je do utrostručenja broja dnevno vakcinisanih, rekao je predsednik Vučić nakon obilaska punkta za vakcinaciju pripadnika garnizona Beograd i članova njihovih prodica u kasarni "Dedinje“

"Ne znam kako je načelnik Generalštaba Mojsilović doneo odluku da napravi prilično obaveznim vakcinaciju za pripadnike vojske, ali je to dobro. Svakom vakcinom se spasavaju životi, ne samo vakcinisanih. Zato hvala što su se ovako organizovali“, naglasio je Vučić i dodao da je u poslednjih šest dana nakon najave da će oni koji se do 31. maja budu vakcinisali dobiti finansijsku podršku uvećan broj osoba koje su primile barem prvu dozu.

"Imamo 23.000 do 24.000 novovakcinisanih dnevno, a bilo je između 8.000 i 9.000“, konstatovao je Vučić.

"Time zaustavljamo bolest, infekciju. Obezbedili smo vakcine, dali i regionu mnogo vakcina. Mislim da ljudi u Srbiji zaslužuju odgovorno ponašenje svih građana naše zemlje. Štitite svoje bližnje. Ne možemo da se ponašamo sebično“, naglasio je i dadap da je vakcinacija važna i za pokretanje ekonomije.

"Molim ljude da se vakcinišu, da možemo da lečimo i druge bolesnike, da možemo kovid bolnice da pretvaramo u obične, da tretiramo te bolesnike na najbolji način, a ne samo da se bavimo rešavanjem kovid problema“, rekao je on.

U kasarni "Dedinje" danas je otvoren punkt za vakcinaciju pripadnika garnizona Beograd i članova njihovih porodica.

Ministar odbrane Nebojša Stefanović je preneo je da se pripadnici vojske najviše vakcinišu Sinofarm vakcinom, zatim Fajzerovom, Spunjikm V i na kraju Astrazenekom.

"Sa ovim punktom ćemo malo rasteretiti civilne zdravstvene ustanove", rekao je Stefanović.

Imunizaciju u kasarni "Dedinje" sprovode tri tima lekara, a prvu dozu vakcine protiv virusa korona  primiće ko 160 pripadnika garnizona i njihovih članova porodice.

Oni će biti vakcinisani cepivom kineskog proizvođača Sinofarm.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Džonson&Džonson: Novi slučajevi tromboze
vakcine protiv koronavirusa

Slično kao AstraZeneka

13.05.2021. 08:05

Džonson&Džonson: Novi slučajevi tromboze

Američki Centar za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC) saopštio je da je otkriveno još slučajeva zgrušavanja krvi potencijalno opasnog po život među osobama koje su primile vakcinu Džonson&Džonson protiv kovida-19 i da vidi "verovatnu povezanost" između vakcina i tih slučajeva.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
6°C
20.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve