Vesti
20.12.2022. 11:55
Beta

Predsednik Srbije

Vučić zamolio admirala Manča da NATO zaštiti Srbe na Kosovu

1
Izvor: BETAPHOTO / MILOS MISKOV

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić saopštio je da je komandantu Komande združenih snaga NATO, admiralu Stjuartu Manču preneo molbu da NATO zaštiti srpski narod na Kosovu.

"Dobar razgovor sa admiralom Mančom. Zamolio sam da NATO zaštiti naš narod na KiM i zahvalio na razumevanju politike neutralnosti Srbije", naveo je Vučić na Instagramu uz fotografiju sastanka sa Mančom.

U intervjuu agenciji Beta uoči današnjih sastanaka u Beogradu Manč je rekao da misija Kfor pažljivo prati situaciju na severu Kosova i da je "u potpunosti sposobna i spremna da osigura bezbedno okruženje i slobodu kretanja za sve zajednice svuda na Kosovu, u skladu sa mandatom zasnovanim na Rezoluciji 1244 Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija iz 1999. godine".
 

"Od oktobra pojačavamo naše prisustvo, između ostalog dodavanjem snaga, kao i patrolama na severu Kosova ove nedelje. Očekujemo od svih aktera da budu u bliskoj koordinaciji sa misijom Kfor i da se suzdržavaju od provokativnih demonstracija sile, radi očuvanja bezbednosti svih zajednica", kazao je Manč.
 

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Stoltenberg: "NATO pojačao podršku Bosni i Hercegovini"
Stotenberg

Generalni sekretar

30.11.2022. 12:15

Stoltenberg: "NATO pojačao podršku Bosni i Hercegovini"

Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg izjavio je u Bukureštu da je ruska agresija na Ukrajinu dovela do toga da je pojačana podrška alijanse Bosni i Hercegovini, Gruziji i Moldaviji.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
15°C
13.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve