Vučić: Završićemo reformu pravosuđa ne zbog EU, već zbog svojih građana

Vučić: Završićemo reformu pravosuđa ne zbog EU, već zbog svojih građana

BBETAPHOTO/MILAN OBRADOVIC


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je na sastanku sa šefom Misije OEBS-a u Srbiji Andreom Oricijem da je najvažniji zadatak Srbije završetak reforme pravosuđa i to “ne zbog Evropske unije, već zbog svojih građana”.

Kako se navodi u saopštenju iz njegovog kabineta, Vučić je ocenio da je ta reforma uslov za nastavak sveukupnih reformi u državi, dolazak većeg broja stranih investitora i ekonomsku stabilnost.

On je zahvalio na pomoći OEBS-a u izradi nove medijske strategije i spremnosti da pruži podršku poboljšanju medijske situacije u Srbiji.

BETAPHOTO/MILAN OBRADOVIC

BETAPHOTO/MILAN OBRADOVIC

“Neophodno je nastaviti saradnju sa OEBS-om na daljem unapredjenju medijskog ambijenta kroz inkluzivan proces, koji uključuje sve zainteresovane strane,” rekao je Vučić.

Šef misije OEBS-a pohvalio je rad Radne grupe za izradu medijske strategije i dodao da će OEBS pratiti proces implementacije i izradu medijskih zakona.

U saopštenju se dodaje da će OEBS “nastaviti da pruža snažnu podršku Srbiji u naporima za sprovodjenje reforme pravosudja i unapredjenje vladavine prava, kao i u borbi protiv korupcije i organizovanog kriminala, ohrabrivši Srbiju da nastavi sa reformama zbog budućnosti njenih gradjana”.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar