Vesti
27.02.2020. 15:32
Tanjug

Vučković: DS ima priliku da ispravi odluku o bojkotu izbora

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

List "Politika" piše danas da je gotovo izvesno da će na predstojeće izbore na jednoj listi izaći "partije i pokreti proevropske orijentacije" i da bi na njoj mogla da se nađe i Demokratska stranka (DS) ili, ako ona ostane pri bojkotu, neki njeni istaknuti pojedinci.

Prema pisanju lista, okosnicu tog okupljanja činio bi pokret "Srbija 21", koji bi danas trebalo da obelodani svoj stav, a na listi bi bili i Vojvođanski front, Stranka moderne Srbije i Građanski forum.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
Zoran Lutovac, FOTO TANJUG / TARA RADOVANOVIC / bb

Demokratska stranka konačnu odluku trebalo bi da donese na sednici Glavnog odbora koja bi trebalo da se održi do kraja nedelje, odnosno, prema statutu, 29. februara.

Poslanica DS-a Nataša Vučković kaže za list da bi za stranku bila dobra odluka o izlasku na parlamentarne izbore na listi srodnih proevropskih partija.

"Demokratska stranka sada ima priliku da proceni da li je bila dobra odluka iz septembra o bojkotu izbora i, po mom mišljenju, ispravi tu odluku... Očekujem da će velilki broj opštinskih odbora, pored Paraćina, podržati ideju da DS učestvuje na lokalnim izborima", rekla je Vučkovićeva.

Pročitajte još: Veto na posetu Đukanovića BiH

Dodala je da očekuje da bi mogla biti doneta i odluka da DS izađe na parlamentarne izbore.

Prema njenim rečima, udružuju se partije koje imaju srodne programe, "za razliku od ovih nesrodnih i nesličnih u Savezu za Srbiju (SzS)".

"Politika" podseća da je u Šapcu u toku intenzivna predizborna kampanja stranke Zajedno za Srbiju Nebojše Zelenovića, koja je zbog odluke da izađe na lokalne izbore isključena iz SzS-a, s kojom će na izbore, pored nekoliko grupe građana, izaći i lokalni odbor DS-a.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
FOTO TANJUG/ TANJA VALIC/ nr

"Blic" piše danas da se i predsednik opštine Paraćin i potpredsednik DS-a Saša Paunović gotovo izvesno sprema za izbore, sa ili bez saglasnosti demokrata.

Prema pisanju lista, Paunović je pripremio i plan B ako DS ostane pri stavu da na izbore ne izađe.

Kako za list kaže jedan izvor iz DS-a, Paunović bi mogao da na izbore izađe ne na listi DS, već ispred grupe građana, a već se navodno zna i njen naziv: "Samo napred, Saša Paunović".

"Nije nepoznanica da je Paraćin jedan od retkih gradova u kojima je opozicija na vlasti, pa je njegova želja sasvim razumljiva da na te izbore izađe", rekao je taj izvor.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
scattered clouds
30°C
22.07.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

OI 2024

Vidi sve

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Euro 2024

Vidi sve