Vesti
19.06.2019. 11:58
Tanjug

VUKOSAVLJEVIĆ O MILOVOM ZAKONU: Moglo bi doći do neprijatnih posledica

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Ministar kulture i informisanja Srbije Vladan Vukosavljević ocenio je da bi usvajanje predloga zakona crnogorske vlade o slobodi veroispovesti, kojim je predviđeno oduzimanje hramova Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori, mogao da dovede do vrlo neprijatnih posledica.

Vukosavljević je u izjavi za Sputnjik izrazio očekivanje da situacija neće eskalirati u pogrešnom pravcu i dodao da je očigledno da je SPC "predmet ugrožavanja od strane aktuelne vlasti u Crnoj Gori".

Povezane vesti - Đukanović: Tuđe ne otimamo, a naše ne damo

Kako je istakao, nada se da će apeli ili poruke koje su poslate iz Srbije, ali i jednog dobrog dela naroda koji živi u Crnoj Gori, uticati da se povuku ti predlozi za izmenu zakona.

Istorija SPC i srpske kulture u Crnoj Gori je dobro poznata, naveo je srpski ministar kulture i informisanja, dodajući da će "zdrav razum pobediti".

Povezane vesti - Sinod SPC će raspravljati 26. juna o događajima u Crnoj Gori

Vukosavljević, koji se nedavno vratio sa Svete gore, rekao je da se radovi na Hilandaru odvijaju u skladu sa planom i programom. Prema njegovim rečima, za ovu godinu ministarstvo kulture odvojilo je 80 miliona dinara za rekonstrukciju.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
broken clouds
10°C
23.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve