VUKOSAVLJEVIĆ O MILOVOM ZAKONU: Moglo bi doći do neprijatnih posledica

VUKOSAVLJEVIĆ O MILOVOM ZAKONU: Moglo bi doći do neprijatnih posledica

FOTO TANJUG/ DRAGAN KUJUNDZIC/ nr


Ministar kulture i informisanja Srbije Vladan Vukosavljević ocenio je da bi usvajanje predloga zakona crnogorske vlade o slobodi veroispovesti, kojim je predviđeno oduzimanje hramova Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori, mogao da dovede do vrlo neprijatnih posledica.

Vukosavljević je u izjavi za Sputnjik izrazio očekivanje da situacija neće eskalirati u pogrešnom pravcu i dodao da je očigledno da je SPC “predmet ugrožavanja od strane aktuelne vlasti u Crnoj Gori”.

Povezane vestiĐukanović: Tuđe ne otimamo, a naše ne damo

Kako je istakao, nada se da će apeli ili poruke koje su poslate iz Srbije, ali i jednog dobrog dela naroda koji živi u Crnoj Gori, uticati da se povuku ti predlozi za izmenu zakona.

Istorija SPC i srpske kulture u Crnoj Gori je dobro poznata, naveo je srpski ministar kulture i informisanja, dodajući da će “zdrav razum pobediti”.

Povezane vesti Sinod SPC će raspravljati 26. juna o događajima u Crnoj Gori

Vukosavljević, koji se nedavno vratio sa Svete gore, rekao je da se radovi na Hilandaru odvijaju u skladu sa planom i programom. Prema njegovim rečima, za ovu godinu ministarstvo kulture odvojilo je 80 miliona dinara za rekonstrukciju.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar