Vesti
06.08.2019. 11:44
Tanjug

Vulin: Amfilohije Vučića proklinje za postupke Đukanovića

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije Radović razume predsednika Crne Gore Mila Ðukanovića što brani celovito i nezavisno Kosovo, ali proklinje šefa srpske države Aleksndra Vučića što pokušava da se protiv volje čitavog zapadnog sveta izbori za rušenje celovitog i nezavisnog Kosova, istakao je ministar odbrane Aleksandar Vulin.

Vulin je, reagujući na nove napade Amfilohija Radovića, koji je optužio predsednika Vučića da se bori za vlast, a ne srpski narod i Kosovo, naglasio je da vladika proklinje Vučića ne za ono što je uradio već za ono što on misli da će Vučić uraditi.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
Foto: Printscreen Youtube

"Kada je Crna Gora priznala jedinstveno i celovito Kosovo, Amfilohije Radović nije bacio kletvu na Mila Ðukanovića, nije ga prokleo ni za rušenje zajednice sa bratskom Srbijom, nije mu rekao ni jednu tešku reč kada je Crna Gora postala članica NATO saveza koga Radović proklinje u Srbiji. Kada je u Crnoj Gori zabranjena srpska zastava Radović nije prizvao večno prokletstvo ''na svog prijatelja Mila Ðukanovića''", kritikovao je Vulin.

On je ukazao da kada mitropolita oteraju Šiptari iz Ulcinja i ne daju mu da se sa vernicima pomoli Bogu, nema ljutnje na "inteligentnog političara Ðukanovića", a kada se ukidaju granice među Albancima i kada se pravi "velika Albanija" Amfilohije ne traži od Crne Gore da se suprotstavi njenom stvaranju ili da makar progovori o njoj.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net

Ministar Vulin dodaje da osudu Radovića nije zaslužilo ni to što Crna Gora šalje oficira na proslavu progona i ubistva Srba u Oluji, ali zato nikoga ne šalje da zapali sveću za pobijene tamo gde se okupljaju Srbi da žale.

Vulin je podsetio da je Vučić jedini državnik u Evropi koji nije svoju zemlju uveo u NATO pakt, jedini koji nije uveo sankcije Rusiji, jedini koji glasno govori o NATO agresiji i zločinima nad Srbima.

"Šta bi bilo sa našim narodom i njegovim svetinjama na Kosovu da nije njegove uporne borbe da država Srbija izdvaja sve više novca i za crkvu i za narod na KiM, šta bi bilo da se Vučić ne suprotstavlja strancima kada bez ijednog ustupka Srbiji traže da kao Ðukanović prizna Kosovo?", upitao je ministar.

"Biti ''prijatelj Mila Ðukanovića'', kako predsednika Crne Gore naziva Amfilohije, a optuživati bilo koga da voli pare i da je spreman na sve samo da ostane na vlasti, smešno je i tužno", poručio je Vulin.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
broken clouds
10°C
24.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve