VULIN: Hrvatska za sve optužuje Srbiju, sačuvaćemo istinu o Jasenovcu

VULIN: Hrvatska za sve optužuje Srbiju, sačuvaćemo istinu o Jasenovcu

FOTO: OKSANA TOSKIC


Hrvatska uvek i za sve optužuje Srbiju, izjavio je ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin povodom najnovijeg zaoštravanja odnosa sa Zagrebom.

Vulin je to rekao za RTS nakon što je Ministarstvo spoljnih i evropskih poslova Hrvatske pozvalo ambasadorku Miru Nikolić kako bi izrazilo protest zbog pokušaja, kako kažu u Zagrebu, nenajavljenog i nezakonitog ulaska pripadnika Vojske Srbije u tu zemlju, a ambasadorka odbila da primi protestnu notu.

“Incidenti nikad ne dolaze od strane Srbije. Nikada ne pokrećemo retoriku svađa i sukoba. Ovo je nastavak hrvatske politike u kojoj uvek i za sve optužuju Srbiju”, rekao je Vulin.

Povezane vesti – JASENOVAC – Fotografija koja menja sve

On je naglasio da će Srbija sagraditi memorijalni centar i sačuvati istinu o zloglasnom ustaškom koncentracionom logoru Jasenovac u Drugom svetskom ratu.

“Nećemo dozvoliti nikome da istinu o Jasenovcu i ustaškom genocidu zaboravi i gurne u dnevnu politiku. Srbija ne želi sukobe i zatezanja odnosa na Balkanu. Želimo da radimo, želimo mir i da svi budu stabilni i sigurni kao što je Srbija, a ne kao što su druge zemlje”, poručio je Vulin.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar