Vulin: Najavu tužbe zbog reči “Šiptari” vidim kao kompliment

Vulin: Najavu tužbe zbog reči “Šiptari” vidim kao kompliment


Ministar odbrane Aleksandar Vulin kaže da najavu tužbe protiv njega zato što je Albance s Kosova nazvao “Šiptarima” vidi kao “kompliment za doslednost i upornu borbu za istinu”.

“Najavu tužbe protiv mene zbog toga što Albanci s KiM nazivam Šiptarima, tumačim kao nastavak zabrane odlaska u Jasenovac ili na prostor Kosova. Srbi koji ne ćute – moraju biti ućutkani. Shvatiću tužbu kao kompliment za doslednost i upornu borbu za istinu”, rekao je Vulin za “Večernje Novosti“.

Vulin je time faktički odgovorio na poruke predsednika Nacionalnog veća albanske nacionalne manjine Ragmija Mustafe da razmišljaju o tužbi, jer, kako je poručio, “Vulin koristi uvredljiv termin Šiptari i time omalovažava Albance i stavlja ih u grupu drugorazrednih građana”.

“To je tremin koji Šiptari koriste sami za sebe i ne znam zašto bi bio uvredljiv. Za mene bi uvreda bila da me neko zove drugačije nego što ja zovem sebe. Šiptar je termin koji označava Albance s Kosova i pokazuje da se ne milsi na Albance koji žive u centralnoj Srbiji ili u Albaniji i ne znam šta je tu sporno”, rekao je Vulin.

Ministar je ponovio da ostaje pri tome da ukoliko EU ne želi Srbiju, ima ko je želi i da postoje i drugi savezi i druge zemlje koje žele da sarađuju sa Srbijom.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar