VULIN O ĐUKANOVIĆU: Na razumem kukavičluk, neka kaže “Velika Albanija”

VULIN O ĐUKANOVIĆU: Na razumem kukavičluk, neka kaže “Velika Albanija”


Ne znam na osnovu čega predsednik Crne Gore Milo Đukanović određuje i zna o čemu pregovaraju Beograd i Priština, izjavio je ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin.

Vulin je to rekao povodom Đukanovićeve izjave da se protivi korekciji granice između centralne Srbije i Kosova.

Ko te pita…

“Što se Milo Đukanović manje pita u Crnog Gori, to bi više da se pita u Srbiji. Što ga manje pitaju u Crnoj Gori, što manje može da kontroliše političku situaciju u Crnoj Gori, to bi da pravi nekakve probleme Srbiji ili da pravi nekakve probleme sa Srbijom”, rekao je Vulin novinarima u Beogradu posle uručenja nagrada i priznanja pripadnicima Vojske povodom Dana Vojske Srbije.

Dodao je da razume Đukanovićev strah od promene granica i da je to strah od velike Albanije, samo što ne razume njegov kukavičluk da ne sme da izgovori reč “velika Albanija” i da kaže čega se on to zapravo boji.

Domino efekat

“Je l’ se on to plaši domino efekta od strane Srbije? Srbija nema nikave teritorijalne pretenzije prema Crnoj Gori, ali neke druge zemlje imaju. Teško mi je da razumem da Milo Đukanović nema hrabrosti da kaže nijednu jedinu reč kada albanski premijer Edi Rama govori o tome da će izbrisati granice među svim Albancima bez obzira gde oni žive, a žive i u Crnoj Gori”, rekao je Vulin, dodajući da je zanimljivo da Đukanović na to nije reagovao, a reaguje na novinske naslove i na ono o čemu ništa ne zna i za šta ga niko ne pita.

Vulin je podsetio da se Đukanović ništa ne pita o pregovorima koji se vode između Beograda i Pristine, baš kao što se, kako je ocenio, sve manje pita i u svojoj zmelji.

Panični strah

Zanimljivo je, rekao je Vulin, da Đukanović nije imao takav panični strah od domino efekta 2006. kada se razdvajala Crna Gora od Srbije i da nije osetio takav strah 2008. kada je među prvima priznao lažnu nezavisnost Kosova.

“Kada se komada Srbija, to je dobro, to je pozitivno i to nema domino efekta, a kada velika Albanija dođe i do granica Crne Gore, onda treba da se plaši domino efekta. Srbija treba i mora da vodi računa samo o sebi, o svom narodu, svojoj stabilnosti i svom miru, a svi ostali neka gledaju šta su radili 2006. i 2008. kada je Srbiji bilo teško, pa neka izvlače pouke šta su stvorili na svojim granicama”, rekao je Vulin.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar