Vulin: Sa Voltersom nije bilo razgovora ni o kakvoj ”crvenoj” liniji

Vulin: Sa Voltersom nije bilo razgovora ni o kakvoj ”crvenoj” liniji

FOTO TANJUG/ ZORAN ZESTIC


Ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio je danas da je na sastanku sa generalom Todom Voltersom, glavnokomandujućem NATO snaga u Evropi, nije bilo reči ni o kakvoj crvenoj liniji.

Vulin je to rekao na RTS, upitan da li je na sastanku Voltersa i predsednika Srbije Aleksandra Vučića bilo reči o hitnoj vezi sa KFOR-om.

“Nismo razgovarali o uspostavljanju nekakve nove linije, već je predsednik Vučić, koji je vrlo iskren, otvoren i svakom u lice kaže istinu, samo rekao da kada je bila kriza na prostoru KiM (kada su specijalne jedinice ušle na sever) generalu Mojsiloviću i našoj državi se niko iz KFOR-a nije javio”, naveo je Vulin.

Vučić je Voltersu rekao da “očekuje da oni budu uvek dostupni za nas, za našu vojsku, da znamo šta se dešava i da vi znate šta mi i kako mislimo”, preneo je Vulin i dodao da se Volters apsolutno saglasio sa tim

“Nikakvo uspostavljanje nekakvih linija, već je predsednik Vučić jasno i glasno tražio, sa čime se general Volters složio – javite se, dajte nam informaciju ili primite informaciju od nas”, rekao je Vulin.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar