Vulin sa zamenicom generalnog sekretara NATO: Srbija sarađuje i sa Istokom i Zapadom


Ministar odbrane je istakao da je KFOR jedini partner Vojsci Srbije u obezbeđenju administrativne linije i jedini garant bezbednosti na prostoru Kosova i Metohije, kao i zaštite našeg nacionalnog, kulturno-istorijskog i verskog nasleđa

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin sastao se danas u Beogradu sa zamenicom generalnog sekretara NATO Rouz Gotemiler.

Foto Ministarstvo odbrane Srbije

Foto Ministarstvo odbrane Srbije

Tokom razgovora ministar Vulin je naglasio da je Republika Srbija opredeljena da vodi balansiranu politiku odbrane i zato sarađuje i sa Istokom i sa Zapadom.

– Neprestano radimo na unapređenju i daljem kvalitativnom razvoju odnosa sa svim državama i međunarodnim organizacijama, u skladu sa definisanim nacionalnim interesima i spoljnopolitičkim prioritetima, rekao je ministar odbrane i zahvalio Rouz Gotemiler na njenom ličnom doprinosu unapređenju saradnje pod okriljem Partnerstva za mir i razumevanju pozicije Republike Srbije.

Foto Ministarstvo odbrane Srbije

Foto Ministarstvo odbrane Srbije

Ministar Vulin je naglasio da Srbija želi da bude pouzdan, predvidiv i ozbiljan partner svih aktera na međunarodnoj političko-bezbednosnoj sceni koji su zainteresovani da produbljuju odnose na osnovama međusobnog uvažavanja, ostvarivanja obostranih interesa i unapređenja regionalne i globalne bezbednosti. On je ocenio da učešće na aktivnostima pod okriljem Partnerstva za mir za Republiku Srbiju predstavlja optimalni okvir za ostvarenje bezbednosnih ciljeva i unapređenje odbrambenih kapaciteta, uz poštovanje politike vojne neutralnosti.

vulin 1
Ministar odbrane je istakao da je KFOR jedini partner Vojsci Srbije u obezbeđenju administrativne linije i jedini garant bezbednosti na prostoru Kosova i Metohije, kao i zaštite našeg nacionalnog, kulturno-istorijskog i verskog nasleđa. Svako rešenje dijaloga Beograda i Prištine mora da bude u skladu sa Ustavom, Rezolucijom SB UN 1244, Vojnotehničkim sporazumom i ostalim dokumentima kojima su utvrđeni kanali komunikacije i procedure na terenu, zaključio je ministar Vulin.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar