Vesti
19.08.2019. 11:12
R.E./Tanjug

VULIN: Sledeće godine stižu helihopteri iz Rusije

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio je danas da se sporazum predsednika Rusije i Srbije Vladimira Putina i Aleksandra Vučića dobro razvija i da će sledeće godine u Srbiju stići još sedam ruskih helikoptera.

"Obezbedili smo da nesmetano stigne 10 BRDM-2 oklopnih vozila, sa ministrom Sergejem Šojguom smo razgovarali o tome da ih stigne još, stići će i tenkovi koji su dogovoreni", rekao je Vulin za RTS.

Vulin je sa delegacijom Ministarstva odbrane boravio u Rusiji, na poziv ruskog ministra odbrane Sergeja Šojgua, gde je obišao fabriku "Rostvertol", koja će u prvom kvartalu naredne godine isporučiti četiri nova helikoptera Vojsci Srbije, prisustvovala finalu tenkovskog biatlona u kom je ekipa Vojske Srbije zauzela osmo mesto.

Vulin je za RTS naveo da će u prvom kvartalu sledeće godine stići četiri Mi-35 helikoptera, kao i tri Mi-17 helikoptera.

Povezane vesti - Potpisan ugovor za izgradnju autoputa od Novog Beograda do Surčina

Rekao je da Srbija i Rusija nikada nisu imale toliko zajedničkih aktivnosti i da će se, u skladu sa politikom vojne neutralnosti, nastaviti saradnja kada su u pitanju vojne vežbe, prenos iskustva, obrazovanje kadrova.

On je dodao da Srbija sarađuje i sa istokom i sa zapadom, odnosno da sama bira prijatelje, naoružanje i obrazovanje za svoje kadrove.

"Mi smo naručili i već dobijamo HA-145 helikoptere francusko-nemačke koprodukcije, naručili smo i rakete ''mistral'' iz Francuske, a vidite koliko naoružanja nabavljamo s prostora Ruske Federacije. To je vojna neutralnost, sami birate, donosite odluke i uzimate šta je najpotrebnije vašoj zemlji", rekao je Vulin.

On je dodao da je velika čast što je Srbija pozvana da 2020. godine učestvuje u Paradi pobede na Crvenom trgu.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
13°C
19.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve