VLASNIK KAFIĆA KOD KNINA: Napali su me jer sam Srbin!

VLASNIK KAFIĆA KOD KNINA: Napali su me jer sam Srbin!


Boris Petko, vlasnik kafića iz Uzdolja u kojem su sinoć huligani napali goste, kaže da su ga napali jer je Srbin te da su ga maskirani napadači tukli po glavi i nogama.

“Dok sam ja branio glavu od udaraca, drugi me mlatio po nogama. Samo sam gledao gde su mi žena i deca”, rekao je Petko za Dnevnik.hr.

Kaže da je veče počelo mirno. U kafiću je sedelo 20-ak gostiju, među kojima i žene i deca. A onda su se, kaže, posle 22 sata vrata naglo otvorila.

“Upali su maskirani, videle su im se samo oči. U rukama su imali šipke i palice. Viknuli su ”Majku vam j…m, Zvezdu gledate!” Tada je nastao haos”, još uvek pod utiskom uzrujano govori vlasnik kafića.

Povezane vesti – Plenković: Delo pojedinca, ne klima u društvu

Kako dodaje, sve je poletelo, deca počela da skaču i vrište. On je, kaže, pokušao da se odbrani od udaraca.

“Nije to dugo trajalo, ali mislim da je bilo organizovano. Obavili su svoje, na brzinu izašli van. Tamo ih je čekao neki auto, pa su pobegli. To je očito planirani napad”, navodi. To se dogodilo samo zato što sam Srbin, kaže.

“Nije zato što se zovem Ante ili Mate, nego zato što sam Srbin. Ali nadam se da će ih kazniti. Što bi bilo da sam ja nekog sinoć u tom šoku i besu ozledio? Sreća u nesreći je što su u kafiću bili državljani SAD-a, Francuske, Nemačke i Velike Britanije pa se nadam da će policija i sudstvo odraditi svoj posao”, rekao je on.

Veselinka Mandić, supruga vlasnika kafica u Ðevrskama, za Večernji list je rekla da se u njenom kafiću gledala utakmica Dinamo-Rosenborg te da ni nemaju program za gledanje Crvene zvezde, iako su ih napadači pitali navijaju li za Zvezdu.

Povezane vesti – Dačić: Napad je rezultat dugododišnjeg flerta sa ustaštvom

Kaže da su napadači došli u golfu šibenskih registracija, vređali ih na nacionalnoj osnovi, pitali ih slušaju li Tompsona…

“Došla su tri mulca koji nemaju 25 godina, odmah je jedan počeo vređati na nacionalnoj bazi, “Srbi, ići ćete u kolone, traktorima ćete bežati”, i odmah je počelo. Taj drugi posle je nasrnuo na moga muža”, rekla je ona.

Svi su, dodaje, otišli kući, a ona i muž su ostali sami. Sve skupa trajalo je, kaže, pola sata. Događaji su okvalifikovani kao krivično delo nasilničkog ponašanja, nanošenje telesnih povreda i oštećenje tuđih stvari, prenosi Index.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar