Vesti
23.11.2021. 10:06
Tanjug

Izgoreo autobus

Zaev o nesreći: Među žrtvama i državljanin Srbije iz Preševa

Saobraćajka, udes, sudar
Izvor: Shutterstock

Među 46 putnika koji su poginuli kada se zapalio autobus u Bugarskoj, najviše je bilo državljana Severne Makedonije, iz raznih krajeva te zemlje, ali i jedan državljanin Srbije iz Preševa, koji je sa verenicom iz Kumanova putovao u Istanbul, izjavio je severnomakedonski premijer Zoran Zaev.

Zaev je za bugarsku agenciju Fokus rekao da je među žrtvama i jedan državljanin Belgije, kao i da je sve te podatke video u listi putnika.

Prema njegovim rečima, putnici su bili prosečne starosti između 40 i 50 godina, a najmlađa žrtva je 16-godišnja devojčica.

Zoran Zaev
Izvor: EPA / GEORGI LICOVSKI

Dodao je i da je sedam preživelih putnika spavalo u zadnjem delu autobusa, a kada je došlo do nesreće oni su probili prozor, iskočili iz autobusa i tako se spasli.

"Makedonski ministar unutrašnjih poslova obavestio me je da je kompanija Besa trans, čiji je autobus, turistička kompanija i da je autobus putovao na liniji Istanbul-Sofija-Skoplje", rekao je Zaev.
 

On je dodao da ne zna kojom se brzinom kretao autobus u trenutku nesreće i da će istraga pokazati u kakvom je stanju bilo vozilo.

Nesreća se dogodila oko tri sata posle ponoći na autoputu Sofija-Blagojevgrad, kada se zapalio jedan od četiri autobusa sa severnomakedonskim registarskim tablicama koji su se vraćali iz Istanbula.
 

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Close
Vremenska prognoza
clear sky
2°C
20.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve