Vesti
13.10.2019. 13:39
Tanjug

ZAHTEV DA SE POVUČE NAGRADA: U Prištini najavljen protest protiv Handkea

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

U Prištini je za sutra najavljen protest protiv odluke da ovogodišnju Nobelovu nagradu za književnost dobije austrijski pisac Peter Handke. Kosovski reditelj Ben Apoloni izjavio je za Kosovapres da će u ponedeljak u 11 časova isped švedske ambasade u Prištini biti održan protest sa zahtevom da se povuče odluka o dodeli Nobelove nagrade za književnost 2019. Peteru Handkeu.

Nobelov komitet je u međuvremenu već saopštio da ne postoji mogućnost povlačenja bilo koje njihove odluke, pa ni ove. Čim je ozvaničena vest o tome da je Handke dobitnik Nobela, negativnim komentarima oglasili su se kosovski Albanci, od novinara do političara, koji su vodili pravu Tviter kampanju s negativnim komentarima na odluku da Nobelova nagrada pripadne Handkeu.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
foto: Shutterstock

Povezane vesti - HRVATSKA PROTIV "NOBELA" HANDKEU: Držao govor na Miloševićevoj sahrani

Prema komenarima mnogih medija, ta odluka zapravo je poslužila Prištini da to iskoristi kao povod da iznesu već poznate optužbe protiv Srba i države Srbije za zločine na KiM, navodno silovanih 20.000 Albanki i sve ono što su i do sada koristili u kampanji protiv Beograda.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
17°C
30.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve