Vesti
08.11.2019. 15:36
Tanjug

"ZAHVALAN SAM MU..." Dodik: Makron priznao da je BiH opasnost za EU

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Francuski predsednik Emanuel Makron je svojom izjavom o BiH, kao "tempiranoj bombi", priznao da je ovako nakaradno ustrojena BiH opasnost za Evropsku uniju zbog islamskog terorizma, iszajvio je danas srpski član Predsedništva BiH, Milorad Dodik i istakao da je zahvalan francuskom predsedniku na tome.

"Zahvalan sam predsedniku Makronu što je svetskoj, ali i svojoj javnosti saopštio istinu na koju ja duže vremena ukazujem, kada je u pitanju BiH, a zbog čega sam trpeo kritike nekih iz međunarodne zajednice, kojima nije odgovarala istina o stanju u BiH", rekao je Dodik za Tanjug.

Dodik kaže da je Makron svojom izjavom priznao da ovako nakaradno ustrojena BiH predstavlja opasnost za EU zbog islamskog terorizma koji su regrutovani u BiH za ratišta u Siriji, Iraku, a koji se sada vraćaju u zemlju.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
Shutterstock

Povezane vesti - Reakcije u regionu na izjavu Makrona o Uniji, NATO i Bosni

"Zapad je dugo godina ohrabrivao sarajevske hegemonističke i centralističke krugove, a to je dovelo do toga da je BiH postala potpuno disfunkcionalna zajednica usled potkopavanja Dejtonskog sporazuma, dok je snagom delovanja sarajevskih političkih krugova skliznula u potpuni islamistički ekstremizam", naveo je Dodik.

Dodik kaže da nije srećan što je stanje u BiH na naki način politički neodrživo, ali, dodaje, ako vas jedan od vodećih svetskih lidera označi kao glavni problem u regionu i još navede konkretan razlog, on tu više ne bi imao šta da doda, već samo da zatraži odgovore od nadležnih u Sarajevu da iznesu istinite podatke o islamskim fundamentalistima.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
9°C
20.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve