“ZAJEDNO SA SNS” Dačić: Nakon izbora istom energijom

“ZAJEDNO SA SNS” Dačić: Nakon izbora istom energijom

EPA-EFE/ANDREJ CUKIC


Koaliciji SNS-a i SPS-a kampanju predstavljaju rezultati postignuti u prethodnih osam godina, izjavio je predsednik SPS-a Ivica Dačić i naveo da će nakon izbora nastaviti istom energijom i sarađivati sa SNS-om, ukoliko to bude želela i stranka čiji je predsednik Aleksandar Vučić.

“Postoje naši rezultati i istom energijom ćemo nastaviti i dalje. Predlagao sam Vučiću da idemo na istu listu, mislim da je to bilo i bolje jer vidite da razni ludaci pokušavaju da nas posvađaju, a imali bismo i 240 poslanika i samo bi manjinske stranke ušle u parlament, ali to možda i nije dobro zbog toga što treba da ima više stranaka u Skupštini”, ispričao je Dačić za Pink.

Istakao je da su ponosni na sve dobro što su uradili u prethodnih osam godina i dodao da će, kada se završe izbori, nastaviti saradnju, naravno ako i SNS to bude želeo.

Dačić naglašava da mu je kampanja delimično dodatno opterećenje koje ga odvlači od redovnih državnih aktivnosti.

Najavljujući da će sledeće sedmice u Beograd doći Peter Sijarto, njegov mađarski kolega, kao i ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov, Dačić je kazao da će Lavrov biti u Beogradu 18. i 19., a da je od 19. na snazi predizborna tišina.

“Za 19. ne možemo ništa da organizujemo za Lavrova jer će biti predizborna ćutnja i neko će moći da kaže da je kršenje predizborne tišine”, navodi Dačić.

 FOTO TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC/ nr

FOTO TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC/ nr

Kako kaže, Lavrova će on dočekati, nakon čega će imati sastanak sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, samo sa njim, zatim sa partrijarhom, a istog dana ima i onlajn konferencija koju organizuje kineski ministar, gde je Dačić pozvan da učestvuje.

“Taj 18. jun je poslednji dan kampanje, a ja ću ga provesti u državnim susretima. Vučićeva i moja uloga je sada komplikovana jer morate da vodite računa da vas neko ne napadne da zloupotrebljavate funkciju”, naglasio je.

S druge strane, kako kaže Dačić, već imaju politiku koju vode i ova kampanja treba da služi više za uspostavljanje kontakata sa biračima, nego za predstavljanje onoga šta bi uradili.

Ističe da je u svakom slučaju ekonomija ključno pitanje.

“Nalazimo se u specifičnoj situaciji – da je paralelno sa političkim procesima korona dodatno napravila probleme u ekonomiji. Predviđa se velika recesija na zapadu, predviđa se pad od 3 odsto BDP u celom svetu i to ima veze i sa nama posredno jer bez obzira što mi nećemo imati takve parametre, već ćemo imati bolje, morate da radite sa nekim. Za nas je ključno pitanje kada će Fiat da pokrene proizvodnju…”, kaže Dačić.

Dodaje da će i Kina imati smanjeni BDP, neće biti u minusu, ali biće u plusu, ali neće biti očekivani rast.

Kako kaže, s obzirom da je Kina pomogla 100 zemalja za vreme korone, nastao je haos u međunarodnoj politici, odnosno sada postoji strah da li će istok krenuti da dominira u ekonomiji jer ako krene da dominira u ekonomiji onda se podrazumeva da će se to prebaciti i na politiku.

FOTO TANJUG / ZORAN ZESTIC / bb

FOTO TANJUG / ZORAN ZESTIC / bb

Dačić navodi da je Srbija u vreme korone sačuvala da stopa nezaposlenosti ne raste i dodao da očekuje da stabilizujemo ekonomiju.

“Kakve će stopa rasta biti to zavisi i od onoga šta se dešava u inostranstvu”, zaključuje Dačić.

Lider Socijalističke partije Srbije ocenjuje da je naša zemlja reagovala dobro i u zdravstvenom smislu, pojašnjavajući da bez obzira što je između 200 i 300 mrtvih i iako je svaki život važan, opet je manje preminulih nego što je moglo da bude.

Takođe, pokazalo se da je srpski zdravstveni sistem uspeo da izdrži.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar