ZAPOČELA POSETU KINI: Brnabić u Šangaju sa predstavnicima Huaveja

ZAPOČELA POSETU KINI: Brnabić u Šangaju sa predstavnicima Huaveja

FOTO TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC/ nr


Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić sastala se jutros u Šangaju sa predstavnicima kineske kompanije Huavej, čime je započela višednevnu posetu Kini.

Brnabić je rano jutros po srednjeevropskom vremenu razgovarala sa potpredsednikom Huaveja i predsednikom te kompanije za Evropu Li Jianom.

Li je istakao da Huavej, koji u Srbiji posluje više od decenije, ima veoma pozitivne utiske i zahvalio je na saradnji.

Premijerka je navela da je zadovoljna zbog saradnje sa kineskom kompanijom, ističući kao važna dva projekta koja Huavej realizuje u Srbiji, sa “Telekomom” i sa srpskim MUP-om.

Shutterstock

Shutterstock

Sa premijerkom, sastanku prisustvuju i potpredsednik vlade i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić, ministar za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović, kao i predsednik PKS Marko Čadež.

Na sastanku su i ambasadorka Kine u Srbiji Čen Bo, ambasador Srbije u Kini Milan Bačević i predsednik Saveta za koordinaciju saradnje sa Kinom i Rusijom Tomislav Nikolić.

Najznačajniji susret u Šangaju premijerka Srbije će imati sa predsednikom Kine Si Ðinpingom. Pre razgovora sa kineskim liderom, Brnabić će, u odvojenim sastancima, razgovarati i sa predstavnicima Banke Kine i kompanije Hbis.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar