Vesti
10.07.2023. 07:45
R.E.

Gradska čistoća

Nastavlja se zaprašivanje komaraca - ne brinite, nije opasno za zdravlje

komarci, zaprašivanje
Izvor: Shutterstock

Gradska čistoća najavila je da nastavlja suzbijanje komaraca na teritoriji Beograda uređajima sa zemlje i apelovala na pčelare da zaštite pčele.

Akciju sprovodi Sektor ekologije i unapređenja životne sredine, koje je apelovalo na sugrađane da ekipama omoguće nesmetan rad, preneo je Beoinfo.

Tretman suzbijanja odraslih jedinki komaraca će, od 19.00 do ponoći biti sproveden na lokacijama: Gročanska ada, Dunav uz Vinču, Ritopek ka Grockoj i Ada Huja.

Radiće se i na lokaciji Višnjica ka Beloj steni, Slanci, Veliko selo, Lešće, Vinča uz Dunav, Ritopek, Grocka uz Dunav, Brestovik, Zaklopača i put ka Vrčinu, Banovo brdo i Čukarička padina.

Ekipe će biti i na lokacijama Repište, Bele vode, Vinča, Grocka, Stara Karaburma, Višnjica, Višnjička banja, Sremčica, Cerak, Julino brdo, Leštane i Boleč.

Preparati koji se koriste registrovani su od strane Ministarstva za zaštitu životne sredine i upisani u Privremenu listu biocidnih proizvoda, te građani nemaju razloga za strah.

Napomenuli su da će tretmani suzbijanja komaraca biti sprovedeni ukoliko vremenski uslovi budu poviljni.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Ovo je jedina bolest u Srbiji koju prenose komarci
komarac

Uglavnom blagi slučajevi

16.06.2023. 18:15

Ovo je jedina bolest u Srbiji koju prenose komarci

Epidemiolog Gradskog zavoda za javno zdravlje Slavica Maris, rekla je da je u Srbiji groznica zapadnog Nila trenutno jedina bolest koju prenose komarci, kao i da u oko 80 posto slučajeva ne postoji nikakva klinički ispoljena slika bolesti.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
17°C
29.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve