Vesti
10.04.2023. 18:20
RTS

Rudnik "Trepča jug"

Spaseno svih 40 zarobljenih rudara

Rudari
Izvor: Shutterstock

Predsednik Sindikata rudara rudnika "Trepča jug" Ibrahim Jonuzi, izjavio je da su spaseni svih 40 rudara koji su od noćas bili zarobljeni u oknu rudnika.

"Zbog električnog kvara u liftu oko 40 rudara je bilo zarobljeno od tri ujutru, 10 ih je izašlo kroz druge izlaze, dok je spaseno i ostalih 30", rekao je Jonuzi prištinskim medijima, preneo je RTS.

Na licu mesta su ekipe Hitne pomoći, mobilne ekipe, policija. 

Jonuzi je dodao da su rudari zabrinuti zbog dugog vremena provedenog u oknu, ali i da je njihovo zdravstveno stanje stabilno.

 

Rudari noćne smene, koji su počeli s radom u ponoć, ostali su zarobljeni u rudarskom oknu 900 metara ispod zemlje zbog problema sa strujom. 

Kako je predsednik Sindikata rekao, lift nisu uspeli da poprave ali su našli alternativu za izvlačenje rudara. Zbog starosti lifta kvar je za sada nepopravljiv. 

"Trepča jug" je jedno od dva preduzeća na jugu Kosovske Mitrovice i zapošljava isključivo Albance. Postoji i "Trepča sever" u kojem su zaposleni Srbi.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Rudari "Trepče" su dobro
Rudar, rudnik

Ukupno 123 rudara

27.09.2022. 16:09

Rudari "Trepče" su dobro

U rudniku "Trepča jug" zbog nestanka struje su bila zarobljena 123 rudara, ali su uspeli u popodnevnim časovima da izađu na površinu i njihovo stanje je dobro, potvrdio je predsednik Unije rudara Trepče Gani Osmani.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
26°C
29.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve