Vesti
19.05.2020. 15:09
R. E.

ZASEDA KRIZNI ŠTAB: Da li smo se previše opustili?

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Premijerka Srbije Ana Brnabić za danas je zakazala sastanak Кriznog štaba za suzbijanje zarazne bolesti COVID-19 kako bi se razgovaralo o tome da li je potrebno bilo šta preduzeti povodom povećanja broja zaraženih u Vranju.

Krizni štab danas će razmotriti pitanje eventualnog otvaranja administrativnih prelaza između centralne Srbije i Kosova i Metohije, najavila je Brnabić.

"Instistiraću da se to reši što je pre moguće, to nam je u najvećem interesu. Videćemo da sutra to rešimo", rekla je Brnabić juče novinarima.

Povezane vesti - Stevanović: Porast broja obolelih nije zabrinavajuć

Kada je reč o zaraženim u Vranju, ona je istakla da je to lokalno žarište, da je situacija u celoj Srbiji trenutno pod kontrolom i da očekuje da će i situacija u Vranju biti rešena.

"Sada ne planiramo nikakve nove mere, ali još jednom napominjem da kriza nije gotova. Izašli smo iz najgoreg vremena i možemo da živimo koliko-toliko normalno, ali i dalje moramo da nosimo maske i pazimo na distancu" poručila je premijerka.

Govoreći o narednim koracima Kriznog štaba za suzbijanje zarazne bolesti COVID-19, epidemiolog Darija Kisić Tepavčević je rekla da se može razmatrati da se preporučene mere prevedu u obavezne u zatvorenom prostoru.

"Kada je u pitanju zaštita na radnom mestu, ona nije počela sa kovidom, već je specifična", ukazala je Kisić Tepavčević.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
AP Photo/Petros Giannakouris

"Na radnom mestu treba da budu najrestriktivnije sprovođeni preventivni postupci", dodala je ona.

Branislav Tiodorović je izjavio je da bi neke mere mogle da budu pooštrene, ukoliko i narednih dana bude zabeleženo povećanje broja novozaraženih infekcijom koja prouzrokuje bolest COVID-19.

Tiodorović je rekao da bi neke mere i trebalo da se ponovo uvedu kako bi se građani vratili u ozbiljan odnos, ali ne da paniče, već da drže oprez.

"Imali smo veliko opuštanje posle skidanja onih najoštrijih mera. Videćemo narednih dana, ukoliko bude i dalje rasta novozaraženih, bićemo u situaciji da pooštravamo mere", rekao je Tiodorović.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
19°C
27.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve