Vesti
12.05.2023. 12:55
Beta

Izjava predsednika

Vučić: "Sveću za đake zapalio sam u crkvi, da ne pravim predstavu"

1
Izvor: BETAPHOTO / MILOS MISKOV

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je sveću za decu ubijenu u beogradskoj Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" zapalio u crkvi, a ne ispred te obrazovne ustanove "jer nije od toga hteo da pravi predstavu".

"Išao sam u crkvu da zapalim sveću, ali nisam vodio kamere. Na svako drugo mesto sam mogao da odem ali nisam hteo da od toga pravim predstavu i kačim slike na Instagram i društvenim mrežama. Svakome sam uputio saučešće i izašao u javnost istog sekunda", rekao je Vučić na konferenciji za novinare.

Govoreći o skupu koji će Srpska napredna stranka (SNS) organizovati 26. maja u Beogradu, Vučić je rekao da njegova partija nije želela da zloupotrebljava tragediju koja se dogodila i da je prvo sačekala da prođe neko vreme, a takođe je odbacio tvrdnje da je u pitanju kontramiting organizovan kao odgovor na okupljanje opozicije.

"To će biti ujediniteljski skup, da se kaže šta je plan za budućnost. Nije skup podela koji se prave svaki dan. I nismo ga zakazivali ni za jedan datum koji je opozicija pominjala, već mnogo unapred. Nećemo da maltretiramo ljude, mada pretpostavljam da će biti gužva, ali nećemo da zaustavljamo saobraćaj i bilo koga da maltretiramo, čime ćemo pokazati razliku", rekao je on.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Vučić govorio o najvećoj tragediji u savremenoj Srbiji i predložio mere
1

"Ne pamtimo veću tugu"

03.05.2023. 19:05

Vučić govorio o najvećoj tragediji u savremenoj Srbiji i predložio mere

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je zbog višestrukog ubistva u beogradskog osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" jedan od najtežih dana u savremenoj istoriji Srbije.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
20°C
05.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve