Zašto je Komšić prećutao imenovanje novog stranog sudije Ustavnog suda BiH?

Zašto je Komšić prećutao imenovanje novog stranog sudije Ustavnog suda BiH?

foto: Nemanja Jovanović


Na današnjoj sednici Predsedništva BiH srpski član Milorad Dodik otvoriće pitanje odgovornosti aktuelnog predsedavajućeg Željka Komšića, zbog prećutkivanja imenovanja novog stranog sudije Ustavnog suda BiH i važne prepiske sa predsednikom Evropskog suda za ljudska prava.

Komšić je drugoj dvojici članova prećutao da je u novembru dobio pismo od predsednika Evropskog suda za ljudska prava, Linos-Aleksandra Sicilijanosa, u kojem se traži mišljenje Predsedništva o imenovanju stranog sudije u Ustavni sud BiH.

Pročitajte još: Palmer o dijalogu Beograda i Prištine – Uzajamno priznanje idealno

Iz kabineta srpskog člana Predsedništva BiH, za RTRS je potvrđeno da su tek krajem januara saznali za imenovanje sudije Angelike Nusberger, zbog čega će biti pokrenuto pitanja Komšićeve odgovornosti.

Inače, ovo je prva sednica Predsedništva BiH nakon što je Narodna skupština Republike Srpske u ponedeljak usvojila Zaključke kojima predstavnike u zajedničkim institucijama države obavezuje da ne učestvuju u donošenju odluka dok ne bude donet zakon prema kojem u Ustavnom sudu BiH više neće biti stranih sudija.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar