Vesti
08.04.2021. 17:04
Tanjug

Protest frilensera u

ZAVRŠEN PROTEST: Frilenseri traže povlačenje zakona i pregovore

Protest
Izvor: FOTO TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC/ nr

Protest frilensera u organizaciji Udruženja radnika na internetu završen je danas u Beogradu oko 13 sati uz poruku da ne

Protest frilensera u organizaciji Udruženja radnika na internetu završen je danas u Beogradu oko 13 sati uz poruku da ne odustaju od svojih zahteva za rešavanje pitanja naplate poreza za frilensere.

Oni su na protestu, ispred Narodne Skupštine koji je počeo u 12 sati, ponovili da traže da se iz procedure povuku izmene Zakona o porezu na dohodak građana i da sa predstavnicima Vlade Srbije sednu za pregovarački sto.

Okupljenima su se obratili Miran Pogačar iz Udruženja radnika na internetu i predstavnici ekoloških organizacija Aleksandar Jovanović i Aleksandar Panić. Potom su se uputili do zgrade Vlade Srbije i produžili do Slavije gde je protest završen.

FOTO TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC/ nr FOTO TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC/ nr

Pogačar je pozvao okupljene da se vrate ispred Doma Narodne skupštine, gde su frilenseri juče postavili šatore i proveli noć.

On je najavio da će u šatorima ostati do 10. aprila, kada će se priključiti najavljenom ekološkom protestu.

Saobraćaj je tokom šetnje ulicama Kneza Miloša i Nemanjinom bio obustavljen, a učesnici protesta su na početku kolone nosili veliki trasparent na kome piše "Ne damo vam našu budućnost, Udruženje radnika na internetu".

Predstavnici tog udruženja ranije su saopštili da je za njih kompromisno rešenje da se sa naplatom poreza počne od oktobra 2020. godine, kao i da porez bude 20 odsto od njihovog prihoda.

FOTO TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC/ nr FOTO TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC/ nr

Pogačar je rekao da se frilenseri šest meseci bore za rešavanje pitanje naplate poreza.

"Danas smo ovde sa jasnom porukom - porez da, pljačka ne. Borićemo se za našu budućnost Mi smo budućnost", rekao je Pogačar.

Naveo je da su danas na protest došli frilenseri i iz Kragujevca, Niša, Bora, Novog Sada i Subotice.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
20°C
22.04.2021.
Beograd

Najčitanije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve