ZBOG MERA RECIPROCITETA: Kilometarska kolona na Jarinju

ZBOG MERA RECIPROCITETA: Kilometarska kolona na Jarinju

Shutterstock


Na administrativnom prelazu Jarinje danas je formirana kilometarska kolona, jer je kamionima sa srpskim tablicama potrebna posebna dozvola za tranzit kroz Kosovo.

Mere reciprociteta koje je uvela odlazeća kosovska vlada zabranjuju prolaz robi iz Srbije na čijim propratnim papirima i deklaracijama nema natpisa “Republika Kosovo”, a već dva dana u koloni koja je duga nekoliko kilometara čekaju i vozači koji ne prevoze robu srpskog porekla, ali imaju srpske registarske oznake.

Vozači koji robu voze iz Slovenije, Poljske i drugih zemalja na Kosovo čekaju već čitav dan na prelazu, jer im se ne dozvoljava prolaz bez odgovarajuće dozvole, prenosi portal Kosovo online. “Ne daju nam da prođemo zbog srpskih tablica na kamionu. Traže nam neku najavu, od nekog oficira za vezu, ali nam niko još nije dao tačnu informacijiju. Ne znamo šta će biti dalje”, rekao je jedan od vozača.

foto-uprava-carina

foto-uprava-carina

On kaže da na robi koju vozi, kao ni na propratnoj dokumentaciji nema natpisa “Kosovo Republike” i ističe da bi u suprotnom imao problema prilikom ulaska u Srbiju.

Problema sa prolaskom na administrativnom prelazu Jarinje imaju i vozači koji planiraju samo da prođu tranzitno kroz Kosovo.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar