Vesti
05.03.2022. 14:05
R.E.

Novi Bečej

Zbog stakla na strujomeru dobio račun od 243.000 dinara

struja, sijalica, svetlo
Izvor: Shutterstock

Jovo Popović iz Novog Bečeja dobio je račun od Elektrodistribucije Zrenjanin da plati oko 243.000 dinara zbog navodnog neovlašćenog korišćenja električne energije. Problem koji je doveo do svega toga bio je naizgled banalan. Pomereno staklo na brojilu vlasnik nije primetio, a ispostavilo se da je to bitan detalj.

U vanrednom pregledu radnici Elektrodistribucije Zrenjanin utvrdili su da je staklo na brojilu u domaćinstvu Jove Popovića izgurano iz ležišta. Sve je to utvrđeno u baždarnici, a nakon zamene brojila. Popović navodi da nije ni znao za problem, pokazuje račune o redovnom plaćanju, a ponašao se kao i većina građana kada se očitava stanje brojila, piše RTS.

snik nije primetio, a ispostavilo se da je to bitan detalj.

U vanrednom pregledu radnici Elektrodistribucije Zrenjanin utvrdili su da je staklo na brojilu u domaćinstvu Jove Popovića izgurano iz ležišta. Sve je to utvrđeno u baždarnici, a nakon zamene brojila. Popović navodi da nije ni znao za problem, pokazuje račune o redovnom plaćanju, a ponašao se kao i većina građana kada se očitava stanje brojila.

Pripremio Mile Novaković

 

"Ja nisam otvarao nikada brojilo, to oni čitaju, oni naplaćuju. To mi je nauk za sledeće. Da sam znao, ne bi oni ušli nikada da čitaju bez mene. Ja sam ih odmah pitao, zašto ste odneli to brojilo koje je moj dokazni materijal. Na osnovu čega ste ga nosili, ako sam ga ja platio, a jesam, ja ga ugradio", kaže Jovo Popović za RTS.

Korisnik koji ne plati račun za neovlašćeno korišćenje električne energije isključuje se sa mreže. U ovom slučaju u najavi je i sudski spor.

"Prema našem stavu, upadanje stakla u brojilo nije osnov za neovlašćenu potrošnju električne energije, kao što se tereti za to Jovo Popović. Znači, postoje drugi osnovi za neovlašćenu potrošnju električne energije, a nijedan se nije desio u ovom slučaju. Zato očekujemo sudski postupak, gde bi dokazima, siguran sam, utvrdili da Jovo nije neovlašćeno koristio električnu energiju", navodi Mladen Stanojev, advokat.

Iz Elektrodistribucije Zrenjanin su saopštili da je na spornom brojilu omogućen nesmetan pristup i uticaj na ispravnost merenja, što se smatra neovlašćenom potrošnjom.

Upozoravaju da je korisnik dužan da čim primeti nedostatke na brojilu u roku od tri dana obavesti elektrodistribuciju i tako izbegne neprijatnosti.

 

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Da li znate šta je stagflacija koja preti Evropskoj Uniji?
Berza, inflacija

Procene analitičara

04.03.2022. 11:16

Da li znate šta je stagflacija koja preti Evropskoj Uniji?

Zbog rata u Ukrajini, u Evropskoj uniji se zahuktava inflacija, cene energije i sirovina skaču, pad proizvodnje i potrošnje teško će biti izbegnut, zbog čega preti stagflacija - ekonomski rast na nuli uz inflaciju.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
4°C
20.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve