Vesti
05.09.2023. 21:05
Beta

Za pet godina

Zbog udesa više od 16.000 osoba pretrpelo povrede koje su dovele do invaliditeta

saobraćajna nesreća, saobraćajka, udes
Izvor: Shutterstock

U Srbiji je u poslednjih pet godina 16.474 osoba u saobraćajnim nezgodama pretrpelo teške telesne povrede koje su dovele do trajnog invaliditeta, rekao je ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Nikola Selaković.

Selaković je kazao da je među njima i povreda kičmene moždine, saopštilo je njegovo ministarstvo i dodalo da je on povodom Međunarodnog dana osoba sa povredom kičmene moždine, razgovarao sa v.d. direktorom Agencije za bezbednost saobraćaja Brankom Stamatovićem.

Selaković je kazao da se Ministarstvo trudi da Srbija bude bez barijera u kojoj će, svima omogućiti jednaku šansu u svim segmentima života.

Ukazao je da je u poslednjih pet godina 16.474 osoba pretrpelo teške telesne povrede u saobraćajnim udesima, koje su dovele do trajnog invaliditeta, a među kojima je i povreda kičmene moždine.

Istakao da je jedan od njih Milan Srdić, koji zahvaljujući inicijativi Sektora za zaštitu osoba sa invaliditetom i Ministarstvu unutrašnjih poslova, radi u Agenciji za bezbednost saobraćaja.

Stamatović je naveo da saobraćajne nezgode ne ostavljaju posledice samo na one koji su je preživeli, već i na njihove porodice i čitavo društvo.

On je ukazao na to da troškovi saobraćajnih nezgoda u Srbiji, na godišnjem nivou, iznose oko četiri milijarde evra, što je preko osam odsto bruto društvenog proizvoda.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Za sedam dana u saobraćajnim nesrećama stradalo 11 ljudi, 140 povređeno
Udes, saobraćajna nesreća

Dozovimo se pameti

23.06.2023. 15:25

Za sedam dana u saobraćajnim nesrećama stradalo 11 ljudi, 140 povređeno

U poslednjih sedam dana 11 osoba poginulo je u saobraćajnim nezgodama u Srbiji, a povređeno je 140 učesnika u saboraćaju, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP).
Close
Vremenska prognoza
few clouds
27°C
21.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve