Vesti
29.10.2021. 10:33
Tanjug

Predrag Kon

"Zdravstveni radnici su poniženi stavom čitavog društva"

Branislav Tiodorović i Predrag Kon
Izvor: FOTO TANJUG / SAVA RADOVANOVIC

Katastrofalna epidemiološka situacija se svakim danom pogoršava i zdravstveni radnici su poniženi stavom čitavog društva, poručio je epidemiolog i član Kriznog štaba Predrag Kon.

On je za televiziju K1 rekao da medicinski deo Kriznog štaba nikada nije tražio da kovid propusnice važe od 22 sata i dodao da nije dovoljno objašnjenje da je ta mera za uhodavanje.
 

"Nemamo vremena za uhodavanje, više nema povlačenja po pitanju kovid propusnica. Tražimo restriktivne mere jako dugo", kazao je Kon.
 

Ponovio je da će se ozbiljan rezultat videti tek nakon što se važenje kovid propusnica produži na 24 sata, kao i ukoliko bi se na 10 dana zatvorilo sve, osim apoteka, prehrambenih radnji i stanica za gorivo, posle 18 časova.

Naglasio je da je trajni izlaz iz trenutne epidemije ukoliko bi se stekao toliki broj imunih ljudi da virus više ne može da se širi.

"Treba da dođemo do 80 odsto vakcinisanog punoletnog stanovništva", rekao je Kon.

Kako je istakao, Srbija je organizaciono sposobna da poveća obuhvat vakcinacije za jedan do dva odsto na dan, ali samo ako bi, kaže, postojala saradnja i prihvatanje od strane stanovništva.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Close
Vremenska prognoza
clear sky
21°C
07.06.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve