Vesti
19.11.2020. 15:27
Tanjug

Zdravstveno stanje patrijarha pod kontrolom, ostaje zabrinutost

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Stanje srpskog patrijarha Irineja je za sada pod kontrolom, iako ostaje borba i zabirnutost zbog njegovih godina, izjavio je danas vladika Stefan, vikarni episkop patrijarha.

Vladika Srefan, koji je i starešina Hrama Svetog Save, rekao je za Tanjug da su simptomi izazvani koronavirusom kod patrijarha, koji je primljen u bolnicu 4. novembra, kasnije krenuli naglo, da patrijarh teže diše i da brinu zbog njegovih godina.

"Sreća nisu problemi sa srcem, samo virus", rekao je vikarni episkop patrijarha Irineja o čijem zdravlju, kako dodaje, brine i tim lekara iz Rusije.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
Predsednistvo Srbije

Patrijarh Irinej, koji je na Veliku Gospojinu napunio 90 godina, hospitalizovan je 4. novembra u večernjim satima u VMC Karaburma nakon što je test u okviru redovne kontrole pokazao da je pozitivan na korona virus.

Tada, kako je saopšteno, nije imao simptome i bio je dobrog opšteg stanja, i bez tegoba.

"Virus je kasnije krenuo naglo, i tek kasnije su se počeli pojavljivati klasični problemi", rekao je vladika Stefan Šarić i dodao da se svi nadaju da će se zdravstveno stanje, koje je kako je saopšteno, noćas pogoršalo, popraviti.

Zabrinuti smo, očekivali smo da ce se stvari razvijati u drugom pravcu - rekao je vladika.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
16°C
20.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve