Zdravstveno stanje patrijarha pod kontrolom, ostaje zabrinutost

Zdravstveno stanje patrijarha pod kontrolom, ostaje zabrinutost


Stanje srpskog patrijarha Irineja je za sada pod kontrolom, iako ostaje borba i zabirnutost zbog njegovih godina, izjavio je danas vladika Stefan, vikarni episkop patrijarha.

Vladika Srefan, koji je i starešina Hrama Svetog Save, rekao je za Tanjug da su simptomi izazvani koronavirusom kod patrijarha, koji je primljen u bolnicu 4. novembra, kasnije krenuli naglo, da patrijarh teže diše i da brinu zbog njegovih godina.

“Sreća nisu problemi sa srcem, samo virus”, rekao je vikarni episkop patrijarha Irineja o čijem zdravlju, kako dodaje, brine i tim lekara iz Rusije.

Predsednistvo Srbije

Predsednistvo Srbije

Patrijarh Irinej, koji je na Veliku Gospojinu napunio 90 godina, hospitalizovan je 4. novembra u večernjim satima u VMC Karaburma nakon što je test u okviru redovne kontrole pokazao da je pozitivan na korona virus.

Tada, kako je saopšteno, nije imao simptome i bio je dobrog opšteg stanja, i bez tegoba.

“Virus je kasnije krenuo naglo, i tek kasnije su se počeli pojavljivati klasični problemi”, rekao je vladika Stefan Šarić i dodao da se svi nadaju da će se zdravstveno stanje, koje je kako je saopšteno, noćas pogoršalo, popraviti.

Zabrinuti smo, očekivali smo da ce se stvari razvijati u drugom pravcu – rekao je vladika.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar