“Želimo da građani biraju koju žele vakcinu”

“Želimo da građani biraju koju žele vakcinu”

FOTO TANJUG/ TARA RADOVANOVIC/bs


Čitav državni vrh radi na tome da Srbija dobije bezbedne vakcine protiv Covid-19, kaže premijerka Ana Brnabić i dodaje da je želja, kaže, koliko god teško bilo, da se građanima obezbede vakcine različitih proizvođača i mogućnost da biraju koju žele da prime.

Ona je za TV Pink podsetila da je sa ruskim partnerima dogovoreno da do kraja nedelje u Srbiju stigne 20 uzoraka, koje će testirati naše nadležne službe.

Brnabić je navela da će danas u 15 časova, ministar zdravlja Zlatibor Lončar i ona imati video sastanak sa predstavnicima Svetske zdravstvene organizacije i da se u 16 časova nastavljaju razgovori oko vakcine sa američkim “Fajzerom”.

Povezane vesti – Vakcina Sputnik V za Ruse besplatna, 20 dolara za strance

Dodala je da se juče pregovaralo sa Rusima oko “Sputnjik V” vakcine.

Shutterstock

Shutterstock

Istakla je da će Srbija biti jedina zemlja koja nije učestvovala u trećoj fazi kliničkih studija, ali da će, kaže, zahvaljujući predsedniku Aleksandru Vučiću i poštovanju koji kineski partneri imaju prema njemu, naša zemlja “odmah dobiti vakcinu”.

“Vučić koristi sve svoje veze, u ovom trenutku ne moramo da razmišljamo o respiratorima, on se za to izborio zahvaljujući političkom uticaju koji ima. Vlada Srbije radi na dnevnom zadatku da dogovorimo sa partnerima, da prođemo sve procedure koji zahteva naš zdravstveni sistem”, rekla je Brnabić.

Povezan vesti – KOMPANIJA “MODERNA”: Vakcina efikasna u 95 odsto slučajeva

Premijerka je navela i da se pregovara o proizvodnji vakcina u Srbiji i poručila da država nema vremena da odgovara na kritike opozicije, koje su, kaže, najstrašnija politička zloupotreba u vreme epidemije.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar