Vesti
01.12.2020. 14:19
Tanjug

"Želimo da građani biraju koju žele vakcinu"

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Čitav državni vrh radi na tome da Srbija dobije bezbedne vakcine protiv Covid-19, kaže premijerka Ana Brnabić i dodaje da je želja, kaže, koliko god teško bilo, da se građanima obezbede vakcine različitih proizvođača i mogućnost da biraju koju žele da prime.

Ona je za TV Pink podsetila da je sa ruskim partnerima dogovoreno da do kraja nedelje u Srbiju stigne 20 uzoraka, koje će testirati naše nadležne službe.

Brnabić je navela da će danas u 15 časova, ministar zdravlja Zlatibor Lončar i ona imati video sastanak sa predstavnicima Svetske zdravstvene organizacije i da se u 16 časova nastavljaju razgovori oko vakcine sa američkim "Fajzerom".

Povezane vesti - Vakcina Sputnik V za Ruse besplatna, 20 dolara za strance

Dodala je da se juče pregovaralo sa Rusima oko "Sputnjik V" vakcine.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
Shutterstock

Istakla je da će Srbija biti jedina zemlja koja nije učestvovala u trećoj fazi kliničkih studija, ali da će, kaže, zahvaljujući predsedniku Aleksandru Vučiću i poštovanju koji kineski partneri imaju prema njemu, naša zemlja "odmah dobiti vakcinu".

"Vučić koristi sve svoje veze, u ovom trenutku ne moramo da razmišljamo o respiratorima, on se za to izborio zahvaljujući političkom uticaju koji ima. Vlada Srbije radi na dnevnom zadatku da dogovorimo sa partnerima, da prođemo sve procedure koji zahteva naš zdravstveni sistem", rekla je Brnabić.

Povezan vesti – KOMPANIJA “MODERNA”: Vakcina efikasna u 95 odsto slučajeva

Premijerka je navela i da se pregovara o proizvodnji vakcina u Srbiji i poručila da država nema vremena da odgovara na kritike opozicije, koje su, kaže, najstrašnija politička zloupotreba u vreme epidemije.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
26°C
29.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve